Resor till Capo Argentiera

Semester i natursköna omgivningar på Sardinien

Capo Argentina är ett naturskönt område som besöks bäst i bil. Vackra klippor och mindre stränder präglar kustlinjen, som har ett kristallklart vatten och unika färgkombinationer.

Detta natursköna område rekommenderas till dig som tycker om havet - lustfiskare och dykare kommer hitta orsaker att komma hit om och om igen - men området bjuder också på vandringsleder som kan intas till fots, eller på cykel om styrkan finns i benen.

Karta över Capo Argentiera

Klicka på kartan här nedan för att få en överblick över området, samt för att se vilka semesterbostäder vi tillhandahåller på denna del av Sardinien.

Staden som föddes ur gruvverksamheten

Fönikerna var de första att etablera sig på dessa kanter. De kom hit för att bryta bly, zink och silver (argento på italienska). I slutet av 1800-talet fanns här etablerat en mycket aktiv gruva, vilket ledde till att även sjukhus och vattenledningar med mera byggdes. Vid den tidpunkten var detta en av de största gruvorna på Sardinien, och verksamheten höll igång tills mitten på 1900-talet.

Hitta en semesterbosad vid Capo Argentiera

Använd sökmotorn här oven för att få en komplett överblick över tillgänliga semesterbostäder runt Capo Argentiera under din valda semesterperiod. Har du frågor om de olika hotelle, semesterlägenheterna eller villorna, är du välkommen att ringa eller skriva till oss - våra resekonsultenter sitte redo att svara på dina frågor och bidrar gärna med inspiration till din semester på Sardinien.

Om du håller på att planera en semester tillsammans med en stor grupp, t.ex. flera generationer av familjen eller flera av dina vänner, kan vi rekommendera dig att hyra en hel villa på Sardinien. Här får ni hela bostaden för er själva, och om det är "fullt hus" är det oftast like prisvärt som att bo på hotell.

Se priser på alla semesterbostäder på Sardinien här

Kom i bil - närmaste flygplats i Alghero

Capo Argentiera besöks bäst i bil. Det är cirka 40 km till Sassari, lite mer till Stintino. Närmaste flygplats ligger vid Alghero, cirka 30 minuters bilfärd bort. Denna flygplats betjänas av åtskilliga lågprisbolag, däribland Ryanair, som har många flygningar till resten av Europa. Vill du säkra att det finns en ledig bil i den önskade storleken när du anländer till Sardinien, kan du boka en hyrbil på Alghero flygplats redan hemifrån. 

Restauranger och inköp

Det finns endast ett fåtal restauranger ute vid Argentiera, vilket tillsammans med avsaknaden av en matbutik, är främsta anledningen till att du behöver en bil för att hålla semester här.

Klippor och stränder

Capo Argentina är ett område där flotta klippor och mindre stränder präglar kustlinjen som har ett kristallklart havsvatten och unika färgkombinationer. Utöver stränderna nära staden (Spiaggia Piccola och Spiaggia Grande) kan vi rekommendera ett besök på ön Porri, berget Rugginosu, stränderna La Frana, Porto Palmas och Rena Majore, samt sjön Lago delle Vergini och la Banderetta.

Utflykter

Stränderna och vandrings- och cykelrutterna vid Capo Argentiera ger perfekta förutsättnignar för att hålla en aktiv semester på Sardinien, full av nya intryck. Vill du gärna kombinera detta med kulturella upplevelser, finns det rik möjlighet även för detta. Kör t.e en tur till Alghero, där det finns massor av trevliga medeltida gator och historiska sevärdheter. Lägg därtill ett rikt handelsliv och en värld av olika restauranger.

Ett annat spännande utflyktsmål som ligger inom räckvidd, är Castelsardo. Denna medeltida stad ligger pittoreskt på en klippa vid kusten, med utsikt till Korsika. Trots sin blygsamma storlek, hittar du här också ett rikt utbud av restauranger och trattorior, som är kända för sina läckra fisk- och skaldjursrätter. Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i Capo Argentiera