Resor till Cannigione

Underbara stränder

Cannigione har ett härligt läge på norra Sardinien, vid Golfo di Arzachena och ett av öns mest kända områden, Costa Smeralda.

Det lilla fiskeläget har dessutom blivit ett populärt resmål för att det härifrån är lätt att utforska Sardiniens norra delar, mysiga orter och underbara stränder. Och fantastiska stränder finns det gott om här uppe i norr, både sandstränder som klippstränder. Cannigione är den perfekta platsen för dig som vill sola på härliga stränder, bada i kristallklart vatten, och göra trevliga utflykter både på land som till havs.

I Cannigione finns det, förutom den fina hamnen, ett litet centrum där du har bl.a. hittar en mataffär, restauranger och uteserveringar. Till den lilla jetsetstaden, och kändisarnas favorit, Porto Cervo, är det endast 16 km. Att bara strosa nere vid hamnen med en god glass i handen och beskåda lyxyachterna är en upplevelse i sig. Andra närliggande orter du kan besöka är Palua (22 km norrut), eller Arzachena (8 km söderut). Båda orterna har några butiker och trevliga restauranger. Du kan t.o.m. göra en dagsutlykt till Korsika eftersom det endast tar ca 45 min (42 km) att köra till Santa Teresa in Gallura, varifrån båtar avgår till den franska ön. Och är du sugen på shopping och mer liv och rörelse kan du köra ner till Olbia, som ligger endast 27 km från Cannigione.

Karta över Cannigione

Klicka på kartan här nedan för att få en överblick över staden, samt för att se vilka semesterbostäder vi tillhandahåller i området.Hitta ditt boende i Cannigione

Är du på jakt efter den perfekta semesterbostaden vid Cannigione? I sökmotorn hittar du vad som är ledigt i vårt utbud. Vi har handplockade hotell, villor och semesterlägenheter i och omkring semesterorten och på Sardinien. Detta har vi gjort för att säkra oss om att du ska kunna hitta just din personliga favorit.

Drömmer du om en semester, där du kan vara helt för dig själv och bara slappna av? Då ska du överväga att hyra en hel villa på Sardinien. Det är en perfekt lösning, om ni är en större grupp som reser tillsammans - så att ni kan mysa vid poolen, i trädgården osv. utan att dela med andra gäster.

Vill du testa en annan form av semester, kan vi också rekommendera dig en semester på en agriturismo på Sardinien. Det är en chans att uppleva både öns traditionella lantbruk, naturen och små, autentiska lokalsamfund. Har du frågor, eller behöver hjälp med att hitta precis rätt bostad på Sardinien för dig, så är du alltid välkommen att kontakta oss.

Flygplatser och lokal transport

Ska du spendera semestern i Cannigione är det Olbia flygplats som ligger närmast. Flygplatsen betjänas av olika lågprisbolag, såsom Norwegian, easyJet och Vueling. Där finns därför goda möjligheter att hitta en billig flygresa hit - eventuellt med en mellanlandning.

Urvalet av flygbolag och rutter ändras löpande. Därför rekommenderar vi att du söker efter aktuell information om flygförbindelser till Italien i sökmaskinen. Där kan du också jämföra priser mellan alla flygbolag, som flyger till Italien.

Du kan komma till Cannigione från flygplatsen med buss, med några byte på vägen. Det är dock normalt sätt smidigare att hyra en bil på flygplatsen - vilket också ger dig fler möjligheter att åka iväg på utflykter under semestern. 

Utflykter

Cannigione är en bra utgångspunkt, om du vill utforska norra Sardinien. Det avgår åtskilliga båtturer från det tidigare diskeläget, med möjlighet att besöka alla de mest kända stoppen runt Costa Smeralda och ö-gruppen Maddalena.

På land, är det som regel de fantastiska stränderna med alla dess aktivitetsmöjligheter på land och till havs som lockar. Men vill du ha lite omväxling från strandlivet finns det också andra spännande utflyktsmål i närheten av staden. Varför inte åka på en utflykt till ett av de arkeologiska områdena, som t.ex. Tomba dei Giganti di Li Lolghi ("Giganternas gravplats), eller en tur till byn San Pantaleo, där det varje tisdags hålls en trevlig och populär gaturmarknad. 

Önskar du att utforksa regionens sevärdheter med en lokal, certifierad guide, erbjuder vår samarbetspartner ett brett sortiment av spännande utflykter på Sardinien, vilka du med fördel kan boka online hemifrån.

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i Cannigione