Resor till Cala di Volpe

Den lilla orten Cala di Volpe, som delar namn med ett exklusivt hotell, ligger på den underbara Costa Smeralda. Denna kuststräcka har genom många år varit känd som jetsetets favorit bland semesterparadisen på Sardinien. Här hittar du några av den italienska Medelhavsöns bästa stränder med gyllene sand mellan vackra klippformationer vid det kristallklara, turkosblåa vattnet.

Shaken, not stirred

Ursprungligen hade rikemän och journalistskygga filmstjärnor detta semesterparadis för sig själva och ankrade ofta upp med sina stora lustyachter i någon av de små bukterna. På 1960-talet började mångmiljardären Aga Khan dock köpa upp mark i området och utvecklade det till vad som på kort tid skulle komma att bli ett av världens mest exklusiva semesterområden. En av centralpunkterna för semesterområdet var från starten just Cala di Volpe eller närmare bestämt det exklusiva hotellet med samma namn som kom att byggas här. Inbitna James Bond-fans vet att en hotellscen från filmen The Spy Who Loved Me "Älskade spion" filmades i Cala di Volpes lobby.

I dag är huspriserna på Costa Smeralda bland de högsta i Europa och du kommer tydligt märka att även i Cala di Volpe behöver man ha gott om pengar på kistbottnen för att bli husägare. Men detta till trots så är det inte ett resmål enbart för de rika och berömda. Känner man området så kan man även hitta semesterbostäder till mer överkomliga priser. Själva Cala di Volpe som direkt översatt betyder "Rävbukten" består mest av eleganta villor, semesterlägenheter och det tidigare nämnda 5-stjärniga hotellet.

Pärlband av oemotståndliga stränder

I den södra änden av den populära orten hittar du stranden i en liten bukt där det under högsäsong alltid ligger massor av småbåtar förtöjda. Här kan du ta dig ett uppfriskande dopp men om du vill lapa sol kan det rekommenderas att följa stigen lite längre söderut till Li Itriceddi stranden. Det är en 300 meter lång strand med inbjudande, gyllene sand där du kan koppla av och njuta av utsikten ut mot ett par små öar.

Utöver de allra närmsta stränderna har du på en resa till Cala di Volpe även rikliga möjligheter att besöka andra fantastiska stränder på Costa Smeralda. Bara ett par kilometer bort längs kusten ligger till exempel ett par läckra stränder på var sin sida om Capriccioli. Har du barn med på din resa så kan de tillbringa långa stunder med att snorkla i det klara vattnet omkring de runda klipporna här. Berömda stränder som Principe, Piccolo Pevero och Romazzino ligger också inom kort köravstånd.

Kan du slita dig från stränderna, vilket är svårt, så finns det även mycket annat att uppleva på Sardinien. Om inget annat så kan en tur upp i inlandet rekommenderas. Enbart några få kilometer från kusten kan du uppleva ett helt annat, mer autentiskt lantliv. Du kan till exempel ta en tur till mysiga Arzachena. Ta eventuellt även vägen förbi det närliggande Nuraghe di Albucciu, ett av öns berömda gamla kägelformade torn byggt av stora stenar.

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i Cala di Volpe