Cagliari flygplats

Cagliari flygplats

Cagliari flygplats - officiellt Cagliari Elmas Aeroporto (flygplatskod: CAG) - par Sardiniens sydkust är Medelhavsöns viktigaste flygplats. Varje år tar denna internationella flygplats emot miljoner av resenärer, som härifrån lätt kan fortsätta in till öns huvudstad, Cagliari, men också till många av Sardiniens vackraste stränder.

Flygsällskap och flygrutter

Sardinien kallas ofta Medelhavets vackraste ö, och det är inte så överraskande att den fantastiska naturen tillsammans med spännande kulturella och historiska sevärdheter har gjort ön till ett populärt resmål. Cagliari flygplats betjänas därför idag av en mängd olika reguljär- och charterflyg - både lågprisbolag som easyJet, Ryanair, Vueling och Airberlin, men också mer traditionella bolag som SAS, Lufthansa och British Airways flyger hit.

Du kan flyga till Cagliari flygplats från en lång rad internationella flygplatser, också från Sverige och Danmark - både med och utan mellanlandning beroende på säsong. Därutöver finns det också goda förbindelser med det italienska fastlandet. 

Lokal transport

År 2013 öppnade en ny järnväg, Elmas Aeroporto, som förbinder Cagliari flygplats med huvudstaden, samt många av Sardiniens större städer. Den kör vanligtvid var 20 minut, och tar dig in till stadskärnan på 5-7 minuter. Du kan köpa din biljet i automater i ankomsthallen, eller på tågstationen som ligger 5 minuters promenad bort. Utanför ankomsthallen hittar du också taxi-stoppet.

Biluthyrnig

Biluthyrningsbolagen är samlade i området ovanför terminalen. Här hittar du allt från mindre personlbilar till större minibussar. Vill du vara säker på att du får den biltyp du önskar, till det bästa priset, rekommenderar vi att du hyr din bil i förväg. 

>>> Här kan du läsa mer om bilhyra på Cagliari flygplats.

Faciiteter på flygplatsen

Har du behov av kontanter, kan du nyttja bankomaterna i ankomsthallen. Därutöver hittar du ett brett urval av faciliteter på flygplatsen, inklusive åtskilliga restauranger, caféer och vinbarer. I avgångshallen på andra våningen kan du spendera tiden med att shoppa - här finns många butiker med ett brett produktsortiment, bland annat många lokala produkter.

Flygavgångar och -ankomster

Få aktuell information om avgångr och ankomster, samt läs mer om flygplatsen, på den officiella hemsidan här

Adress och kontakt

Cagliari Elmas Airport 
Localita Aeroporto 
09030 Elmas, Sardinien, Italien 

Flygplanskod: CAG

Se flygplatsens läge på kartan