Resor till Cagliari

Sardiniens huvudstad och samtidigt öns största stad bjuder på såväl historiska sevärdheter som en mycket modern stadsatmosfär. En resa till Cagliari på Sardinien tar dig till några av Europas bästa stränder

Historiskt har Cagliari varit oundviklig för Sardinien, som den stora porten till ön. Hamnen är fortfarande livlig, men nu reser de flesta besökare till ön via flygplatsen i Cagliari istället. Boka din resa till Cagliari direkt här på sidan, med flyg, bilhyra och semesterbostad.

Cagliari blev grundat omkring 500 år f. Kr. av Fenicierna som kom seglande och intog ön. Av Fenicierna kan man i dag finna lämningar som nekropolen Tuvixeddu. Senare blev Sardinien även invaderat av romarna, spanjorerna och andra folkslag som alla satt sin prägel på staden.

I den gamla stadsdelen, Castello, kan man se många spår från de olika invasionerna. t.ex. Domkyrkan som är byggd i Pisansk-Romersk stil (sedan utbyggd i barockstil) samt tornen San Pancrazio och Elefantens torn varifrån man har en fin utsikt över hela staden. En av de mest välbevarade sevärdheterna efter romarna är den Romerska Amfiteatern som om sommaren används vid koncerter och teaterföreställningar. Inte långt från Amfiteatern kan man finna den Romerska villa var poeten Tigellio bodde.
Området vid hamnen, Marina, är populära mötesplatser på grund av de många restauranger, caféer och barer.

Cagliari fungerar som ingångsport till din semester på Sardinien med sin flygplats och stora hamn där flera färjor från fastlandet lägger till. Man kan även använda staden som bas för att kombinera stortstadspuls med badsemester. Nära centrum finner man exempelvis Poetto stranden som klassas som en av de vackraste på hela Sardinien och som lockar såväl turister som den lokala befolkningen. I det absoluta närområdet finner man andra mycket fina och berömda stränder som Villasimius, Costa Rei (öster om staden) och mot väster Santa Margherita di Pula och Chia.

Sevärdigheter:

- Castello som är den historiska stadsdelen av Cagliari som ligger upphöjt på en kulle och som blev stadens centrum under tiden då Cagliari var under Pisanskt styre. Området blev inhägnat av en mur som man byggde för att försvara staden mot attacker.
- Villa di Tigellio tror man var två tre olika byggnader som idag dock nämns som en under samma namn. Villan är typisk för hur man byggde villor under Romartiden med mosaik golv och termiska bad.
- Amfiteatern som anses vara den viktigaste arkeologiska lämningen på Sardinien, amfiteatern är utgrävd ur en klippa i berget Buon Cammino och kan hysa upp till 20,000 åskådare.
- Cittadella dei Musei är en samlig med olika museum i den gamla stadsdelen Castello var man kan finna bl.a. Arkeologiska museet och Konstmuseum.
- Domkyrkan ”Chiesa di Santa Maria Assunta”

Boka paketresor till Cagliari och Sardinien med flyg och hotell

Välkommen till vackra, inspirerande och intressanta Cagliari - Sardiniens huvudstad som ger dig lite av Italien, lite av Katalonien, lite av Frankrike och en hel del av sig själv. Här, långt ute i Medelhavet, är man van vid att göra sakerna på egen hand, och det märks tydligt. När du reser till Cagliari med Escapeaway kan du kombinera flygbiljett, semesterbostad och hyrbil i en och samma biljett, som är säkrad av resegaranti. På det sättet får du den optimala kombinationen av nätets bästa priser - och den optimala säkerheten för din resa.

Res till Cagliari och använd staden som utgångspunkt för utflykter till hela den södra delen av Sardinien, med dramatiska landskap, gyllene stränder och frodiga dalar. Eller upplev alla kulturer som är sammansmälta i den lilla storstaden Cagliari.

Med flyg till Cagliari från Stockholm, Göteborg eller Köpenhamn

När du gör en sökning efter flygbiljetter till Cagliari hos Escapeaway, gör vi en stor del av arbetet för dig. Du kan söka på avgångar från de största flygplatserna i Sverige och Danmark, och som de enda på nätet söker vi bland alla reguljärflyg, inklusive lågprisbolagen. Det ger dig ett utbud av resor till Cagliari, som inte kan matchas på andra platser.

Du landar på Cagliaris flygplats, Elmas Aeroporto, varifrån det endast är några få kilometer in till centrum av staden. Turen kan tas med tåg (5 minuter) eller buss, men de flesta väljer att hyra en bil på flygplatsen, så att man har fria händer att upptäcka den sardiska geografin.

Hyr en bil och inkludera den i paketresan

Hos Escapeaway kan du enkelt hyra en bil och inkludera den i paketresan samtidigt som du bokar hotell och flyg. Fördelen med att hyra en bilen som en del av resan, är att den omfattas av resegarantin. Du får därmed både de lägsta riserna (vi söker bland samtliga biluthyrningsbolag i Cagliari) och den ultimata säkerheten i din samlade resa.

Mer information till din resa till Cagliari

Cagliari är Sardiniens huvudstad, och också huvudstad för den självständiga regionen med samma namn. Staden ligger vid bukten Golfo degli Angeli på den södra delen av Sardinien och har cirka 160.000 invånare, vilket gör den till den största staden på ön. Med en av de största hamnarna i Medelhavet är den samtidigt Sardiniens ekonomiska och industriella kraftcenter, och ligger i nivå med några av de norditalienska städerna på fastlandet, var angår inkomstnivå.

Cagliare har en rik och färgrik historia, som bland annat inkluderar enastående romerska fynd; ett rikt kulturliv med historia, teater och utomhuskonserter på sommaren; en fantastisk gastronomi med massor av läckra fiskrätter och många trevliga restauranger; en härlig blandning av gamla, smala gator och nyare gator med butiker och shoppingmöjligheter; och sist, men inte minst, har du lätt tillgång från staden till några av Sardinien vackraste stränder, såsom Poetto-stranden, som sägs vara en av de vackraste stränderna på Sardinien, samt stränderna Villasimius, Costa Rei, Santa Margheria di Pula och Chia.

Bland stadens största sevärdheter finns Den Romerska Amfiteatern, som är byggd under det andra århundradet f.Kr., och som irsrungligen var en skådeplats för kamper mellan djur och män, och mellan professionella gladiatorer, som rekryterades från ön och fastlandet. Amfiteatern kunder rymma upp till 10.000 åskådare, vilket utgjorde en tredjedel av dåtidens romerska Cagliari (kallat "Caralis"). Idag nyttjas den dock till mer fredliga event, såsom konserter och teaterföreställningar om sommaren.

En annan av stadens stora sevärdheter är den feniciska nekropolisen, kallad Tuvixeddu, som är en av de största nekropoler i Medelhavet. gravstället, som skapades mellan det sjätte och tredje århundradet f.Kr. består av två till elva meter djupa hålor, som är utgrävda ur kalksten i en backe i staden. Flera av gravarna är dekorerade, bland annat med tekningar av palmer och masker.

Du bör heller inte missa domkyrkan "Chiesa di Santa Maria Assunta", den romerska villan "Villa di Tigella", eller den vackra basilikan "Basilica di San Saturino", när du är på en resa till Cagliari.

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Andra länkar

Hotell i Cagliari