Resor till Cabras

Natur och kultur vid Sinis-halvön på Sardinien

Cabras ligger några få kilometer från den större staden Oristano på Sardiniens vackra västkust. Området runt Cabras är rikt på vinmarker och spanska torn.

Staden ligger i ett frodigt låglandsområde ut mot Sinis-halvön med dess laguner och vita sandstränder. Talrika spännande ruiner vittnar om, att olika folkslag har bebott området sedan 700-talet före Kristus. Du kan bland annat se många exempel på Sardiniens berömda nuragher - de kägelformade tornen vars arkeologiska betydelse fortfarande inte är helt belyst.

Cabras är kort sagt ett bra resmål för dig som önskar en semester med både kultur och natur. Staden om området lockar också många aktiva resenärer, på grund av de goda förhållandena för vindsurfing och dykning i lagunen.

Karta över Cabras 

Klicka på kartan över Sardinien för att få en överblick över staden samt för att se vilka semesterbostäder vi tillhandahåller i området. 

Källan

Man har hittat lämningar från stadens nuvarande centrum, som grundades under 1600-talet. Staden blev till, då folk från staden Tharros blev tvungna att fly från attacker av morerna. De bosatte sig runt det slott som du idag endast kan finna rester av, nära en av stadens kyrkor. I den lilla stadskärnan finns det 3-4 restauranger varav 2 håller bra klass samt ett café, en bar och en livsmedelsaffär. Väl värd att besöka är kyrkan San Salvatore som byggdes under 1800-talet - här finns en källa vars vatten sägs ha helande krafter.

Rikt djurliv

Du kan även besöka det stora vattendraget (som är det största i Europa med sina 2000 hektar) som ligger lite utanför staden. Detta område är mycket rikt på djur och natur. Lagunen lockar många flyttfåglar och kommer du hit på våren, kan du få uppleva ett blomstrande landskap. Staden lever mestadels av jordbruk, vinodling och fiske. Rom från den lokala fisken, som är känd som Sardiniens kaviar, kan du smaka på, på områdets bästa restauranger.Hotell, villa eller semesterlägenhet i Cabras?

Hos Escapeaway har du tillgång till fler än 1800 semesterlägenheter i Italien, däribland ett brett urval handplockade hotell, villor och semesterlägenheter på Sardinien.

Är du på jakt efter den perfekta semesterbostaden vid Cabras? I sökmotorn här på sidan hittar du vårt urval av handplockade hotell, villor och semesterlägenheter i och omkring semesterorten.

Drömmer du om en semester, där du kan vara helt för dig själv och bara slappna av? Då ska du överväga att hyra en hel villa på Sardinien. Det är en perfekt lösning, om ni är en större grupp som reser tillsammans - så att ni kan mysa vid poolen, i trädgården osv. utan att dela med andra gäster. Vill du testa en annan form av semester, kan vi också rekommendera dig en semester på en agriturismo på Sardinien. Det är en chans att uppleva både öns traditionella lantbruk, naturen och små, autentiska lokalsamfund. 

Har du frågor, eller behöver hjälp med att hitta precis rätt bostad på Sardinien för dig, så är du alltid välkommen att kontakta oss.

Flygplatser och lokal transport

Den flygplats som ligger närmast är Cagliari flygplats, som också är öns viktigaste. Den nyttjas således av ett brett urval både reguljär- och charterflyg, som t.ex. easyJet, Ryanair och Vueling, samt traditionella bolag som SAS och British Airways.

Urvalet av flygbolag och rutter ändras löpande. Därför rekommenderar vi att du söker efter aktuell information om flygförbindelser till Italien i sökmaskinen här på Escapeaways hemsida. Där kan du också jämföra priser mellan alla flygbolag, som flyger till Italien. Vi har också gjort det enkelt för dig genom att erbjuda paketresor till Sardinien, vilket inkluderar både flyg och boende (och eventuell bilhyra). Det är lika billigt som om du skulle sätta ihop resan själv, men ger dig ökad trygghet från Rejsegaranifonden och paketreselagen. 

Det finns en bussförbindelse till Cabras från Oristano, där den närmste tågstationen ligger. Härifrån kan du ta tåget till bland annat Cagliari och Olbia. Det är generellt en bra och fungerande offentlig transport på Sardinien, men du ska vara beredd på att det kan gå lång tid mellan avgångarna. Som regel rekommenderar vi därför att du hyr en bil, så att du är mer fri och kan åka iväg till sevärdheter och stränder utan att passa tidtabeller.

Utflykter

De flesta som reser hit, brukar spendera större delen av semestern med att njuta på alla de härliga sandstränderna. Ska alla dagarna inte spenderas vid havet, finns det dock mycket annat att göra. För dig som är intresserad av historia, kan ruinerna av Tharros vara ett intressant utflyktsmål. Här hittar du de mest fascinerande spåren efter feniciernas och romarnas tid på ön.

Vill du hålla igång golf-formen, ligger det en 18-hålsbana några få kilometer från staden, Is Arenas Golf Club, där du spelar golf omgiven av vacker skog.

Lokala länkar

Stadens officiella hemsida hittar du här (på italienska)

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i Cabras

Vad tycker gästerna om i Cabras?

8,0
Samlade gästomdömen
Baserat på 8 recensioner