Resor till Burcei

Upplev den turistbefriade delen av Sardinien

Från Burcei, som ligger på 700 meters höjd, kan du skåde ut över ett bergigt landskap, präglat av gröna gräsängar och enstaka skogsdungar.

Detta är ett kulturlandskap präglat av fåravel, som är den viktigaste inkomstkällan för staden. På din väg runt i området kommer du, utöver alla får, också måta många fruktplantager och vinrankor - och området är bland annat känt för sina körsbär.

Själva Burcei, som ligger cirka en timmes bilfärd från Cagliari, har fått sitt namn från det sardinska ordet burreu vilket betyder "bostättning för nötkreatur". Man menar att staden grundades av en grupp herdar, som lockades hit på grund av de goda gräsförhållandena och många källor.

Karta över Burcei på Sardinien

Klicka på kartan här nedan för att få en överblick över staden samt för att se vilka semesterbostäder och hotell vi tillhandahåller i på Sardinien.

Kulinariska upplevelser

Panoramautsikterna och den karaktäristiska låga medelhavsvegetationen kombineras med skogar nere i dalarna, vilka också är fulla av djur. Det är dock inte endast naturen och de vackra landskapen som gör Burcei till ett inressant resmål. Här har du också möjlighet att fördjupa dig i det lokala köket, som bjuder på spännande specialiteter. Staden och området är bland annat kända för ost och kött från fåraveln. De saftiga körsbären firas varje år med en festival som lockar besökare från när och fjärran, och Sagra de sa pezza de craba är en möjlighet för att provsmaka det lokala getköttet.Semesterbostad eller hotell i Burcei

Vill du uppleva det äkta lantlivet på Sardinien och samtidigt ha många små, charmiga kuststäder och långa härliga sandstränder inom räckvidd? Då är Burcei ett bra resmål. Här har vi, liksom på resten av ön, redan varit på besök för att handplocka de bästa hotellen, semesterlägenheterna och villorna. Du behöver därför endast ange dina semesterdatum i sökmotorn överst här på sidan för att få en översikt över inkvarteringsmöjligheterna i Burcei, vilka kan rama in din semeter på den vackra medelhavsön på bästa sätt.

>>> Se alla resor till Sardinien här

Lokala länkar

Stadens officiella hemsida hittar du här

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i Burcei