Resor till Budoni

Budoni på nordöstra Sardinien är en populär semesterort som trots sin förhållandevis beskedliga storlek har ett bra urval av både matställen och affärer. Det är emellertid inte dessa man reser till Budoni för, det är däremot de underbara stränderna som med sin ljusa, mjuka sand och långgrunda kristallklara vatten är perfekta för en avkopplande badsemester med familjen.

Långa rader av fantastiska stränder

Stränderna vid Budoni är så långa och breda att du inte ens under högsäsong kommer ha svårt att hitta din egen plats i sanden där du kan slå dig ner för att njuta av solen och det turkosblåa Medelhavet. Har du inte fått någon parasoll med dig men ändå har behov av skugga kan du dra dig upp bland tallarna som växer ner mot stranden. Här finns även flera strandcaféer där du kan få dig en förfriskning under dagens lopp utan att helt lämna den inbjudande stranden.

Kuststräckan här på den nordöstra delen av Sardinien är över huvud taget känd för sina vackra, orörda stränder. En dryg timmes körning norr ut från Budoni hittar du till exempel det kända och fortfarande ganska exklusiva Costa Smeralda som allt jämt lockar Europas jetset. Även om området har besökts av turister i åtskilliga årtionden så har man på de flesta ställen lyckats undgå den slags hotellbyggen som på många andra ställen runt Medelhavet har fördärvat lite av idyllen. Detta faktum gäller även i Budoni som nästan uteslutande består av villor och andra låga byggnader som på intet sätt dominerar det natursköna landskapet.

Under sommarsemestern är det på grund av de många härliga stränderna som gjort för att resa till Budoni med hela familjen. Under denna högsäsong ger de många semesterfirarna liv och rörelse åt staden men det kan även rekommenderas att resa till Sardinien under yttersäsongerna när stämningen är med dämpad vilket kan vara perfekt för en avkopplande parsemester. Strandliv är heller inte det enda du kan tillbringa semestern med här.

Utflykter

Reser du till Budoni har du bra möjligheter för att kombinera avkoppling på stranden med mer aktiva upplevelser. Du behöver till exempel inte köra särskilt långt in på ön innan du befinner dig i en helt annan och mindre turistig miljö.

Ta till exempel en tur upp till den närliggande naturparken Parco di Tepilora som har utnämnts till biosfärreservat av UNESCO. Här kan du på vandrings- eller cykelturer på det nästan 8 000 hektar stora området utforska ett fantastiskt naturskönt bergslandskap som bland annat består av orörda skogar, breda floder och klara källor. Här ligger även flera charmiga små bergsbyar och intressanta kulturhistoriska sevärdheter vilket bland annat inkluderar ett par av Sardiniens berömda nuraghe-stentorn från bronsåldern.

Är du nyfiken på att se den berömda Costa Smeralda så ligger denna på ett tillräckligt kort avstånd för en behaglig dagsutflykt från Budoni. Behaglig inte minst för att du här kan njuta på någon av kuststräckans idylliska stränder. På vägen mot Costa Smeralda passerar du Olbia som är områdets största stad och en trafikknutpunkt. Har du behov för att shoppa är det här du ska stanna till. Det är även här den närmsta flygplatsen ligger.

Vi ser fram emot att få hälsa dig välkommen hos Escapeaway Resor som gäst på ett av de hotell i Budoni som vi noggrant valt ut till vårt program.

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i Budoni