Resor till Bonarcado

Lugn landsort omgiven av vacker natur

Bonacardo är en lugn och stilla landsort som ligger på cirka 300 meters höjd, knappt 20 kilometer från havet.

Orten, som grundades under Medeltiden, har många arkeologiska lämningar  från den Nuragiska tiden (mellan det 14:e och 12:e århundradet f.Kr), t.ex. Serra Crastula, Serra Ollastu, Nargius.

Området bjuder dessutom på en vacker och riklig natur, och från kullarna har du en enastående utsikt. Orten lever på jordbruk och är känf för sin ost, pecorino sardo. Landsorten erbjuder inte några större attraktioner, men har som alla små byar i detta område ett skapligt urval av lokala barer och restauranger.

Karta över Bonarcado

Klicka på kartan härnedan för att få en överblick över de semesterbostäder vi tillhandahåller i området, samt för att se avstånd till flygplatser och städer i norra Europa.Hotell, villa eller semesterlägenhet?

Hos Escapeaway har du tillgång till fler än 1800 semesterlägenheter i Italien, däribland ett brett urval handplockade hotell, villor och semesterlägenheter på Sardinien.

Är du på jakt efter den perfekta semesterbostaden i Bonarcado? I sökmaskinen här på sidan hittar du vårt urval av handplockade hotell, villor och semesterlägenheter i och omkring semesterorten.

Drömmer du om en semester, där du kan vara helt för dig själv och bara slappna av? Då ska du överväga att hyra en hel villa på Sardinien. Det är en perfekt lösning, om ni är en större grupp som reser tillsammans - så att ni kan mysa vid poolen, i trädgården osv. utan att dela med andra gäster. Vill du testa en annan form av semester, kan vi också rekommendera dig en semester på en agriturismo på Sardinien. Det är en chans att uppleva både öns traditionella lantbruk, naturen och små, autentiska lokalsamfund. 

Har du frågor, eller behöver hjälp med att hitta precis rätt bostad på Sardinien för dig, så är du alltid välkommen att kontakta oss.

Transport

Sardinien har flera internationella flygplatser, varav flera har förbindelse med Sverige och Danmark. Ska du spendera semestern i Bonarcado, är den flygplats som ligger närmast Alghero flygplats, men även flygplasen vid Cagliari ligger inom räckvidd. Flygplatserna betjänas i skrivande stund av flera lågprisbolag, såsom Ryanair, easyJet och Vueling. Där finns därför goda möjligheter att hitta en billig flygresa hit - eventuellt med en mellanlandning.

Urvalet av flygbolag och rutter ändras löpande. Därför rekommenderar vi att du söker efter aktuell information om flygförbindelser till Italien i sökmaskinen här på Escapeaways hemsida. Där kan du också jämföra priser mellan alla flygbolag, som flyger till Italien.

Även om det gå en buss till Bonacardo, kan det vara en rätt långsam affär att ta sig fram, med många stopp på vägen. Därför är det många som föredrar att ha en egen hyrbil under semestern, och det är oftast enklast att hyra en bil på Alghero flygplats redan hemifrån. På flygplatsen finns många internationella biluthyrningsbolag, som t.ex. Avis, Europcar och Hertz, samt lokala uthyrare. 

Utflykter

Inom kort avstånd från Bonarcado ligger flera charmiga landsorter, som t.ex. Bosa, med autentisk italiensk atmosfär, snäva gator och några restauranger där du kan stifta bekantskap med de sardiska specialiteterna, samt italienska traditionella rätter.

Utöver kustens frestande stränder, kan du också njuta av en av Italiens vackraste golfbanor, Is Arenas Golf Club - en perfekt möjlighet att spendera en aktiv semester på Sardinien. Golf är dock endast en av många möjigheter för den aktiva resenären. Utöver alla aktiviteter kopplade till det kristallklara havet, är ön t.ex. också känd för att ha många vackra vandrings- och cykelrutter av olika svårighetsgrad. Det är ett bra sätt att få upp aptiten till kvällens kulinariska äventyr. 

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i Bonarcado