Resor till Bari Sardo

Badsemester med natur och historia på Sardinien

Bari Sardo är en liten medeltidsstad som har ca. 4000 invånare och ligger längs Sardiniens östra kust. Platsen är känd för sina vackra omgivningar och rika historia.

Kuststräckan varierar från pittoreska klippor till pinjeskogar och områden med medelhavsvegetation bland stora eukalyptusträd. Själva staden ligger uppe på högslätten, omgiven av vinmarker och fruktplantage. Staden etablerades här, cirka 4 km från kusten, då befolkningen på medeltiden drog sig bort från kusten för att ta skydd från upprepande invasioner. 

Bari Sardo fick sitt slutgiltiga namn år 1882, då kungen för det nya italienska kungariket bestämde att det skulle sättas till ett "Sardo" till "Bari" för att undvika förväxling med huvudstaden i Apulien på fastlandet. 

Karta över Bari Sardo

Klicka på kartan här nedan för att få en snabb överblick över de semesterbostäder vi tillhandahåller i denna del av Sardinien

Rustik stadskärna och vacker natur

Staden har, intill för några få år sedan, levt framförallt av hantverk och lantbruk, men de senste åren har turisterna börjat komma hit - mycket på grund av den fina naturen, det kristallklara havet och den avslappande atmosfären. Bland stadskärnans rustika bondgårdar och mer moderna lägenhetskomplex hittar du frtfarande här fårstall, där man producerar den smakfulla fårosten pecorino. I Bari Sardo ligger dessutom en av öns kanske vackraste kyrkor, Nostra Signora di Monserrato. Runt om staden ligger de gröna och pittoreska kullarna samt bergen Su Pranu och Pizz' 'e Monti, samt slätterna Teccu och Su Crastu.

Klippor och stränder

Den 9 km. långa kuststräckan, som ligger i Bari Sardo kommun, präglas av klippor som bryts av de pittoreska stränderna. Om du börjar i norr hittar du den vackra stranden Cea med två fina klippöar i röd granit, Punta Niedda-klipporna, som är rester av en gammal och utslocknad vulkan. Därefter kommer de breda stränderna vid La Torre, Planargia och Marina di Gairo. Kuststräckan varierar således från pittoreska bergssluttningar till pinjeskog och områden med medelhavsbuskar bland stora eucalyptusträd.Hotell och semeterlägenhet i Bari Sardo

Hos Escapeaway har du tillgång till fler än 1800 semesterlägenheter i Italien, däribland ett brett urval handplockade hotell, villor och semesterlägenheter på Sardinien.

Är du på jakt efter den perfekta semesterbostaden vid Bari Sardo? I sökmotorn här på sidan hittar du vårt urval av handplockade hotell, villor och semesterlägenheter i och omkring semesterorten.

Drömmer du om en semester, där du kan vara helt för dig själv och bara slappna av? Då ska du överväga att hyra en hel villa på Sardinien. Det är en perfekt lösning, om ni är en större grupp som reser tillsammans - så att ni kan mysa vid poolen, i trädgården osv. utan att dela med andra gäster. Vill du testa en annan form av semester, kan vi också rekommendera dig en semester på en agriturismo på Sardinien. Det är en chans att uppleva både öns traditionella lantbruk, naturen och små, autentiska lokalsamfund. 

Har du frågor, eller behöver hjälp med att hitta precis rätt bostad på Sardinien för dig, så är du alltid välkommen att kontakta oss.

Flygplatser och lokal transport

Sardinien har flera internationella flygplatser, varav flera har förbindelse med Sverige och Danmark. Ska du spendera semestern i Bari Sardo, kan du flga till Cagliari flygplats eller Olbia flygplats. Dessa flygplatser betjänas i skrivande stund av flera lågprisbolag, såsom Ryanair, easyJet och Vueling. Där finns därför goda möjligheter att hitta en billig flygresa hit - eventuellt med en mellanlandning.

Urvalet av flygbolag och rutter ändras löpande. Därför rekommenderar vi att du söker efter aktuell information om flygförbindelser till Italien i sökmaskinen här på Escapeaways hemsida. Där kan du också jämföra priser mellan alla flygbolag, som flyger till Italien.

Du kan resa med buss från flygplatsen (med byte under vägen) till Bari Sardo. Det är dock normalt sätt lättare att hyra en bil - vilket också är det ultiata sättet att ta sig runt till alla de härliga stränderna och spännande sevärdheterna som ligger bortom alfavägen.

Beställ din resa till Sardinien som ett samlat paket 

På Escapeaway har du möjlighet att beställa endast en semesterbostad, eller ett helt paket som inkluderar flyg, inkvartering och eventuell hyrbil. Fördelarna med en paketresa är att du täcks av Resegarantifonden, paketreselagen och den utvidgade ansvarsförsäkring som Escapeaway har tecknat hos Gouda Rejseforsikring. Du bestämmer naturligtvis själv, hur många dagar du vill resa, och du kan flyga från de flesta större flygplatser i Sverige och Danmark.

>>> Beställ en billig resa till Sardinien

Restauranger och shopping

Det finns en handfull restauranger i staden. Därtill kommer ytterligare ett urval nere vid kusten i Torre di Bari. Generellt kommer du att uppleva att även små landsorter som du passerar på dina utflykter, har en eller flera restauranger. Därför finns det goda möjligheter att krydda semestern med kulinariska upplevelser.

Du kan hitta det mesta till det dagliga behovet i stadens minimarknader. Vill du dock ha större möjligheter, får du åka till det större städerna i området.

Utflykter

Utöver stränderna som verkligen är områdets största attraktion, så finns det flera intressanta sevärdheter och städer att besöka på denna del av Sardinien. Kör t.ex. en tur till Tiscali-berget, där du kan delta på en spännande guidad vandringstur till resterna av en stad från 500-talet f.Kr. Staden har länge legat dold, och upptäcktes bara av en tillfällighet i modern tid.

Lokala länkar

Stadens officiella hemsida hittar du här

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i Bari Sardo