Resor till Badesi

Liten stad nära underbara vita stränder

Badesi är en stillsam, liten stad som ligger på en höjd med utsikt över bukten, uppe vid Sardiniens norra del. Staden har ett strategiskt läge mellan omtyckta Santa Teresa di Gallura och charmiga Castelsardo.

Underbara sandstränder, flora och fauna


Den lilla staden ligger ett par kilometer från Asinarabukten, det kristallklara vattnet och den långa vita sandstranden vid Marina di Badesi. Eftersom det är långgrunt passar destinationen även badsugna barnfamiljer. Eftersom Mistralen gärna drar in över bukten är detta även paradiset för windsurfare och kitsurfare, speciellt vid Baia delle Mimose vid floden Coghinas. Stranden Poltu Biancu är en av Badesi's toppstränder och har fått namnet (Biancu) efter sin vita sand och sina vackra färgkombinationer.

Men det är inte bara sol och bad som gäller. På grund av sin rika flora och fauna har området kommit med på Unesco's arvslista och området lockar inbjudande till sköna promenader och cykelturer. Andra aktiviteter som är populära är sportfiske och att ta båtturer längs med kustremsan. Under sommarhalvåret hålls även trevliga festivaler och evenemang av olika slag.

Upptäck kustens små pärlor


Som nämnt är Badesi en lugn liten stad uppe på en höjd med vy över landskapet och bukten. Staden har fyra historiska delar och här finns en medeltida kyrka Sacro Cuore som byggdes i början av 1900-talet. Även om utbudet är litet finns här barer, restauranger, apotek, bensinstation, mataffär och ett par småbutiker. Men du har fler trevliga små städer och byar i din närhet som du kan besöka, som t ex Valledoria eller så kan du ta en tur bort till den pittoreska staden Castelsardo (ca 20 km bort). I den måleriska kuststaden, med sina vindlande gränder och torg har du förutom ett vackert läge intill havet även flera bra restauranger att välja mellan.

Välj den flygplats som passar dig bäst


Eftersom Badesi har ett strategiskt läge har du de två flygplatserna Alghero som ligger ca 80 km bort och Olbia som du har ca 82 km bort inom, mer eller mindre, samma avstånd. Perfekt eftersom du då kan välja den flygplats som passar dig bäst.

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i Badesi