Resor till Arzachena

En kulturell plats nära havet

Arzachena är en fin liten stad omgiven av öns typiska landskap, endast sex kilometer från den härliga kusten och det azurblå havet. Området bjuder på spännande historia och forntida gravplatser. Läget nära berömda Costa Smeralda är ytterligare en fördel.

Arzachena är en stad som bjuder på trånga gränder och fina byggnader. Dessutom finns här både barer, restauranger och en del butiker och den lokala stämningen är påtaglig på gator och torg.
 

Här finns mycket att se och göra

I närheten av staden finns flera sevärdheter värda ett besök. Du har bl. a stenformationen Roccia del Fungo, som översatt betyder "svampstenen". Du kan besöka gravplatserna Tomba dei giganti Li Lolghi, den arkeologiska platsen Nuraghe Albucciu och de neolitiska gravarna vid Li Muri Necropolis.Costa Smerlada är klart en av de platser som lockar mest liksom Sardiniens underbara stränder. Det är även populärt att följa med på de olika båtturer som organiseras och uppleva Sardiniens kust när den är som bäst.

För dig som kommer med flyg

Till den närmast flygplatsen, som ligger i Olbia är det ca 29 km dit och det tar ca 40 minuter med bil, beroende på trafiken. Skulle du landa i Alghero så ligger denna ca 142 km bort och det tar lite mer än ett par timmar att ta sig därifrån till Arzachena.

Det går även att ta sig till ön med båt från italienska fastlandet, men även via Corsica. Båten, som tar bilar, går då från Bonifacio till Santa Teresa in Gallura, som ligger endast ca 36 km från Arzachena. För övrigt en trevlig dagsutflykt för dig som vill ta en titt på södra Korsika.

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i Arzachena

Populära hotell i Arzachena

Italien, Syditalien, Sardinien, Arzachena
9,6
Fantastiskt
305 omdömen
  • Närmaste flygplats: 35 km
  • Närmaste strand: ca. 6 km
  • Pool (ev. säsongsöppen)
Italien, Syditalien, Sardinien, Arzachena
9,4
Fantastiskt
268 omdömen
  • Närmaste flygplats: 29 km
  • Närmaste strand: ca. 1.2 km
  • Pool (ev. säsongsöppen)
Italien, Syditalien, Sardinien, Arzachena
  • Närmaste flygplats: 31 km
  • Närmaste strand: ca. 150 m
  • Pool (ev. säsongsöppen)

Vad tycker gästerna om i Arzachena?

8,7
Samlade gästomdömen
Baserat på 6 recensioner