Resor till Arbatax

En lugn liten ort

Arbatax ligger vid bergsluttningen Capo Bellavista på den östra delen av Sardinien. Staden betår av två delar: den gamla stadsdelen som ligger nära hamnen och den nyare delen som kallas Porto Frailis var det ligger sommarbostäder och hotell.

Arbatax, en plats för alla

Om sommaren är staden livlig och välbesökt av både sardiska som utländska turister. Här finns ett par restauranger men för ett större utbud kan du bege dig till Tortoli, som är grannbyn ca 4 km bort. Vid Arbatax äldre stadsdel ligger den lilla hamnen och promenaden där du kan besöka kända stenformationer kallade Le Rocce Rosse di Arbatax. Härifrån är det ca. 2 km till den andra sidan av Arbatax, bostadskvarteret Porto Frailis med sin lilla strand.

Områdets sandstränder och Arbatax som ankomsthamn


I Arbatax har du som sagt en liten strand vid stadsdelen Porto Frailis och pm du längtar efter öns långa, vackra och gyllene sandstränder kan du ta dig ca 2 km söderut (8 km i bil) vid Lido di Orrí eller norrut ett apr kilometer där den ena fina stranden avlöser den andra som ett pärlband.

Från Arbatax kan du segla till Genova och Civitavecchia (i regionen Lazio). Området kring Arbatax är mycket varierande med många vackra stränder och med Gennargentu berget som bakgrund. Älskar du historia kan platsen vara intressant eftersom denhar även ett historiskt intresse då man funnit lämningar från Nuraghi tiden så som nuraghi torn och de berömda begravningsställena Domus de Janas.

Ta en tur med veterantåget Trenino Verde


Arbatax är också slutstation för ångtåget Trenino Verde. Rutten heter Mandas- Arbatax, tåget kör genom den sydliga delen av Gennargentu berget, Bettili och Montarbu skogarna. Under turen finns möjligheten att besöka den imponerande grottan, Grotta di Janas.

Läs mer om Trenino Verde vid Arbatax här.

Staden Tortoli


Arbatax och Tortoli är två städer som med åren vuxit samman. Avståndet mellan de båda är 5 km i bil mellan de två. Tortoli har ett fint utbud v butiker, caféer och restauranger, samt en livlig italiensk atmosfär när det kommer till shopping. Därför rekommenderar vi Tortoli när det kommer till inköp och shopping i området.

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i Arbatax

Vad tycker gästerna om i Arbatax?

7,6
Samlade gästomdömen
Baserat på 17 recensioner