Rundresor i Italien

Vill njuta av mer än ett ställe i Italien, så är en kör-själv bilrundresa en ideal resform. Här får du möjlighet att resa runt i Italien och uppleva de regionala skillnaderna, utan att behöva bekymra dig över transporten och tiden - med andra ord: du har friheten att själv bestämma tempot. En stor fördel på en kör-själv bilrundresa i Itaien är, att du upplever mycket mer av det område där du håller semester. Du bor på olika hideaways och behöver inte spendera tid på att köra fram och tillbaka. Med bilen kan du ta dig runt till små landsorter och ostörda stränder i Italien, som många resenärer aldrig hittar. Vi har valt ut hotell och semesterbostäder, som är belägna så att du behöver spendera minst möjliga tid i bilen.

Se uralet av bilrundresor i nedanstående översikt, eller läs mer om alla resor till Italien

Vi har valt de bästa resrutterna

Dra fördel av vår erfarenhet när du ska beställa en kör-själv bilrundresa till Italien. Vi har själva rest runt i bil otaliga gånger i de olika regionerna i Italien, och har använt vår erfarenhet till att planera de bästa rutterna till bilrundresan i Italien. De kör-själv bildrundresor som du hittar hos Escapeaway, är gjorda utifrån en vision om att du ska uppleva så mycket som möjligt, men samtidigt spendera minst möjliga tid på transport i bilen. Observera också, att på flera av våra kör-själv bilrundresor flyger du till en flygplats i Italien, och hem från en annan - återigen för att inte spendera tid på att köra fram och tillbaka med hyrbilen.

Vi har valt landets bästa hotell

På en bilrundresa är det viktigt att bo bra, och inte minst bo på rätt plats rent geografiskt. Därför är de hotell och semesterbostäder som ingår i våra bilrundresor inte vara tillfälligt utvalda. Önskar du själv sätta ihop en bilrundresa, eller t.ex. förlänga vistelsen, så skicka oss en förfrågan och du kommer att få ett erbjudande (utan några förpliktningar) på en skräddarsydd resa efter dina behov och önskemål.

Beställ ett skräddarsytt upplägg på en bilrundresa

Varför ska du välja en kör-själv bilrundresa till Italien

På bilrundresan iItalien har du och din familj firhet att utforska en region på djupet, eller besöka många olika städer, nationalparker, stränder och berg. Ni behöver inte stressa eller jäkta för att hitta ett hotell innan nattens inbrott, för det är redan beställt hemifrån. Ni behöver endast koncentrera er på att njuta av semestern och varandras sällskap.

Hyrbil ingår alltid

På Hideaway är priset på en kör-själv bilrundresa till Italien ett totalt pris, vilket innebär att det alltid ingår inkvartering på hotell eller i semesterbostad, samt bilhyra. Vi erbjuder två slags paketresor till kör-själv bilrundresor, antingen med eller utan flyg. Det innebär, att du själv kan arrangera transporten till Italien, om du önskar detta. I priserna är det inkluderat en hyrbil av typen "ekonomi", t.ex. en Fiat Panda eller Fiat Punto. Önskar du en större hyrbil, är det enkelt och billigt. Du kan se utbudet av hyrbilar till en bilrundresa i steg 2 när du beställer din resa.

Hur är det att köra bil i Italien?

Du måste betala för att köra på de italienska motorvägarna. Det görs lättast med kontanter eller med ett förbetalt Viacard, som kan köpas på ett Punto Blu-kontor innan påfart på de flesta motorvägar. På vissa få platser kan du betala med kreditkort. Hastighetsbegränsningen är 130 km/h, men om du inte ska köra en mycket lång sträcka, så kommer du också har större utbud av att köra på landsvägarna och de mindre vägarna. Här ser du mycket mer av det äkta Italien. Det går många "rykten" om att italienarna kör vilt och okontrollerat, och det kan i vissa fall också kännas så, inte minst om du beger dig in i de störra städerna som t.ex. Rom och Napoli - men faktiskt är det så att de flesta italienarna är goda bilister, och jag vill till och med dra mig till att de kör mycket bra... använd ditt sunda förnuft och följ trafiken. Ute på landet där du hittar du flesta hideaways, är det absolut inget problem att köra bil: här råder lugn och ro också på landsvägarna.

Resmål i Italien

Som du säkert har sett, om du har har surfat runt här på sidan, är vi tokiga i Italien. Vi har sammansatt olika bilrundresor i regioner som Sicilien, Toscana, Umbrien, på Sardinien och på Amalfikusten.

Toscana

Uppev Toscana på en bilrundresa eller varför inte kombinera din semester med en bilrundresa där du besöker både Toscana och Umbrien? Klicka på nedanstående länk och läs mer om reserna till Toscana, och läs mer om de olika rutter som för dig till några av de största sevärdheterna i regionen.

Läs mer om bilrundresor i Toscana

Sicilien

En bilrundresa på Sicilien är absolut det bästa sättet att uppleva Medelhavets största ö på. Avstånden på Sicilien är stora, och du kan snabbt komma att spendera mycket tid i bilen fram och tillbaka, om du inte nyttjar ett hotell på vägen. Alternatvet till en bilrundresa på Sicilien, är att välja en fast bas, och "begränsa" lite av det du förväntar dig att se och uppleva under din resa. För att ge dig en idé om hur stort Sicilien är, så bor det lika många människor på ön, som det gör i Danmark!

Läs mer om bilrundresor på Sicilien

Umbrien

Ta dig helt under huden på Umbrien, genom att resa runt i regionen i din hyrbil. Känns den ro som råder, oavsett vart du kör - i alla fall i jämförelse med Toscana som har väsentligt fler besökare än Umbrien. I Umbrien kan du uppleva det "riktiga" Italien och här får du mycket för pengarna, för prisläget är något lägre än på många andra platser i Italien. Reser du till Umbrien, är det perfekt att besöka städer också i andra regioner, t.ex. i Lazio med huvudstaden Rom, eller Florens i Toscana. Läs mer om möjligheterna genom att klicka på nedanstående länk.

Läs mer om bilrundresor i Umbrien.

 

 

 

 

>> Läs mer om bilrundresor