Reseerbjudanden till Italien

Här kan du se alla reseerbjudanden till Italien med Escapeaway. Vi erbjuder både kör själv resor och paketresor till Italien. Läs mer om resor till Toscana, Umbrien, Amalfikusten, Sicilien och Sardinien. Du kan även se fler erbjudanden på resor till andra resmål i översikten med reseerbjudande

Både före och efter att det moderna Italien bildases 1861 har Italien haft ett betydande inflytande på europeisk kultur och historia. Den svenske läkaren Axel Munthe byggde sin villa San Michele på Capri på 1890-talet och danmarks H.C. Andersen var i Rom flera gånger. Reseerbjudanden till Italien omfattas ofta av en viss beröring till det europeiska kulturarvet oavsett om det gäller romerska ruiner, moderna museer eller pampiga operor på de stora scenerna. Bara detta är skäl nog till att besöka Italien.

Italien har något att erbjuda envar turist. Barnfamiljer hittar avkoppling och gemenskap på de underbara italienska badstränderna. De aktiva kan förbruka energi på vandrings- eller cykelturer i de italienska bergen, medan de romantiska paren kan njuta av Roms små trottoarserveringar, Amalfikustens blåa vatten eller bara njuta av varandras sällskap i en vacker villa på landet långt borta från allfartsvägarna. Vinresor blir allt mer populära och svenskarna har även fått upp ögonen för några av Italiens mindre kända regioner där man fortfarande kan hitta ofördärvade pärlor i form av små byar på landet där alla hälsar på alla. Kort sagt så finns det mängder av reseerbjudanden till Italien som tillfredställer allas intressen.

Resmål i Italien

Vill du läsa mer om de olika resmålen som du hittar I Italien hos Escapeaway så kan du klicka på nedanstående länk. Kom ihåg att du alltid är välkommen att beställa ett skräddarsytt erbjudande på en resa till Italien, detta tar vi fram till 100% enligt era egna önskemål och behov.

Toscana

Escapeaway erbjuder ett brett urval av resor till Toscana. Du hittar hotell och semesterbostäder från alla delar av Toscana, du kan t.ex. välja en bilrundresa där du bor på olika hotell runt omkring i Toscana. Vill du på kör-själv semester till Toscana eller boka en paketresa inkl. flygresa, boende och hyrbil, valet är ditt. Vill du resa till Toscana med flyg så kan du flyga från flera svenska flygplatser till Toscana, vi erbjuder bland annat flyg till flygplatserna i Pisa och Florens.

>> Se alla reseerbjudanden till Toscana

Umbrien

Umbrien är i mångas ögon Toscanas lillasyster och kanske ligger det något i det, åtminstone när det gäller antalet svenska turister som besöker regionen. Jag vet inte om jag ska vara glad eller inte över att det är färre turister som väljer att tillbringa semestern i Umbriemn än i Toscana, för jag njuter av det lugn och ro som råder när jag är på semester i Italiens gröna hjärta. Jag vill trots allt slå ett slag för våra resor till Umbrien och rekommendera dig att överväga en resa hit, för här är gudomligt vackert, ett behagligt klimat och fantastisk mat. Se reseerbjudanden till Umbrien så som kör själv semester eller boka en paketresa.

>> Se alla reseerbjudanden till Umbrien

Sicilien

Sicilien överraskar med nya sidor varje gång jag tillbringar min semester på Medelhavets största ö. På Sicilien finns allt för en perfekt semester, ett härligt klimat, vackra stränder, en spännande natur och inte minst historia. Du får mycket för pengarna på Sicilien, se bara de bra priserna på utvalda hotell och semesterbostäder här hos Escapeaway. Bland våra reseerbjudanden till Sicilien hittar du flera bilrundresor och det är det perfekta sättat att utforska ön på. Kom ihåg att Sicilien är en stor ö så om du vill se hela ön under din semester så rekommenderar jag helt klart en bilrundresa på Sicilien framför att ha en fast bas. 

>> Se alla reseerbjudanden till Sicilien