Vingårdssemester i Piemonte

Upptäck Piemontes berömda viner

Piemonteområdet är känt för sina goda viner, spektakulära berg och sitt mångfacetterade kök. Landskapet är präglat av böljande kullar och milslånga vinmarker.  Och i Langhe-området söder om Torino odlas dessutom några av Italiens bästa viner.

Regionen för matälskare

Med sin enkla och genuina matlagning är Piemonte känt för sitt goda kök. Utbrett över regionen finns det ett trettiotal restauranger av Michelin-kvalitet. Den vackra naturen, de goda vinerna och den utsökta maten bjuder in till avslappnande och smakfulla upplevelser. Perfekt för dig som söker en semester av sann Gastronomi-anda.

Nedan finner du tre ställen som alla har fokus på mat och/ eller vin.

Agriturismo Le Querce del Vareglio, Canale d'Alba: Är en omtyckt vingård med goda viner och god mat. Här finns även en pool så att du kan koppla de dagar du bestämmer dig för att stanna kvar på "hemmaplan". Gården tillverkar olika viner,  rött, vitt och rosé som du har möjlighet att provsmaka och handla med dig hem. I restaurangen kan du frossa i hemlagad pasta med smarriga såser, vällagade huvudrätter och traditionella efterrätter. Förutom att vandra och cykla kan du alltså se din omgivning från hästryggen.

Hote l' Ostelliere Villa Sparina, Gavi: Är en trivsam vingård för dig som gillar att ha mat och vin i fokus. På denna vingård kan du låta dig bli omfamnad av tusentals vinrankor och låta lugnet omhulda dig.  Dessutom finns här en restaurang som passar dig som älskar mat eller rättare sagt har vad man på italienska kallar för bocca buona (goda smaklökar). Vinprovningar går givetvis att ordna. När det kommer till aktiviteter kan du vandra, cykla samt rida (ca 500 meter bort). Även möjlighet till tennis har du inom ett par kilometer.

Villa Cornarea, Canale: Längtar du efter rogivande omgivningar med ändlösa vinmarker är Villa Cornarea det bästa stället att bo på. Villan ligger på toppen av en backe omgivet av vinmarker. Ett stigsystem på 3 km. gör det möjligt för dig att komma tätt inpå de väldoftande vinrankorna. Med en grön och svalkande park samt ett trevligt poolområde så kan du här njuta av la dolce vita.
Villa Cornarea producerar sitt eget vin av Arnesi druvan, som är en av Piemontes mest berömda druvor till produktionen av vit vin. Vid avtal kan man besöka och delta i vinprovning i ställets egna vinkällare. När hungern tränger på kan man på överkomligt avstånd finna många bra restauranger. Då Torino endast ligger ca. 45 km. bort är det möjligt att kombinera ett uppehåll i det gröna med en heldagstur till denna spännande stad.

>> Läs mer om vingård

Karta över Piemonte

Populära hotell i Piemonte

Italien, Norra Italien, Piemonte, Canelli
9,8
Fantastiskt
28 omdömen
  • Närmaste flygplats: 118 km
  • Avstånd till centrum: ca. 2.4 km
  • Pool (ev. säsongsöppen)
Italien, Norra Italien, Piemonte, Canale d'Alba
9,9
Fantastiskt
53 omdömen
  • Närmaste flygplats: 80 km
  • Avstånd till centrum: ca. 900 m
  • Pool (ev. säsongsöppen)
Italien, Norra Italien, Piemonte, Canale d'Alba
8,5
Mycket bra
161 omdömen
  • Närmaste flygplats: 79 km
  • Avstånd till centrum: ca. 5 km
  • Pool (ev. säsongsöppen)