Resor till Vinchio

Semester omgiven av idylliska vinmarker och medeltidsstäder

Vinchio är en liten stad med endast 500 invånare som ligger i vackra omgivningar med vinmarker och små skogsområde. Vi befinner oss i den södra delen av Monferrato, som tillsammans med Langhe och Roero utgör Piemontes vindistrikt.

Det produceras stora mängder vin i området och därför kan du med fördel välja ett boende här som utgångspunkt under din semester.

"Vin är ljus sammanhållt av vätska" sa den italienske naturvetenskapsmannen Galileo Galilei en gång i tiden. Det kan du lätt bli överbevisad om på långa promenader eller vandringar bland de vackra vinmarker som breder ut sig på sluttningarna omkring Vinchio. 

Det finns möjlighet för mindre inköp i staden, men bäst inköpsmöjligheter finner du i staden Mombercelli som ligger nere i dalen endast 5 km bort.

Ett par kilometer öst om staden finner du Val Sarmassa naturreservat som inbjuder till vandring i vacker natur med spår från områdets dramatiska historia. Här kan du även se miljoner år gamla fossiler som vittnar om att detta en gång i tiden var havsbotten.

Karta över Vinchio

Klicka på kartan härunder för en överblick över lediga semesterboende i området samt en översikt över närmaste flygplatser och avstånd till städer i norra Europa.Hotell, lantställe eller semesterlägenhet?

Hos Escapeaway kan vi erbjuda dig ett urval på mer än 1.500 semesterbostäder i Italien, vilket inkluderar många handplockade hotell, villor och semesterlägenheter i Piemonte.

Använd sökmaskinen ovanför till att snabbt få en översikt över tillgängliga semesterboende i och omkring Vinchio. 
 
Ska din semester präglas av upplevelser kring vin och gastronomi? Så kan en vistelse på ett italienskt lantställe, en så kallad agriturismo i Norditalien vara ett upplagt val. I Piemonte kan detta till exempel vara en chans för att bo på en vingård och få en närmare inblick i den lokala produktionen.

Har du frågor om våra hotell och andra boende, eller önskar tips och råd för en lyckad semester i Piemonte är du välkommen att kontakta oss på telefon, mejl eller chat.

Transport

Norditalien har flera internationella flygplatser. Ska du hålla semester i Piemonte och runt Vinchio är den närmaste Genovas flygplats, men inom nästan samma avstånd finner du även Turinos flygplats. Till dessa och områdets övriga flygplatser finner du ett stort urval av lågprisflygbolag så som Ryanair, easyJet, SAS och Norwegian med förbindelser till stora delar av det övriga Europa - så även Sverige. 

I och med att flygbolagen ofta ändrar sina rutter och avgångstider rekommenderar vi att du alltid söker uppdaterad information om flygrutter och priser i sökmaskinen här på Escapeaway. Du kan här samlikna flygbolagen som flyger till Italien så du är säker på att hitta de flygavgångar som passar bäst till din semester.

Det går inte mycket kollektivtrafik till Vinchio. Det är 4-5 km till närmaste tågstation och ytterst få bussförbindelser. Dock är vägnätet och vägarna bra och det är ingen konst att köra runt i Piemonte. Vill du inte bila i egen bil från Sverige (drygt 17-1800 km från södra Sverige) är det praktiskt att förboka en hyrbil som du hämtar ut på flygplatsen. På så vis kommer du både enkelt fram och tillbaka till ditt semesterboende, men har även en utmärkt chans för att göra spännande utflykter.

Information om hyrbil på Turins flygplats

Restauranger och shopping

Det produceras rikliga mängder av storslagna viner i området, och därför är området extra intressant för dig som vill fördjupa dig i Barbera och Nebbiolo druvorna, samt önskar tillbringa semestern nära gastronomiska upplevelser som Piemonte är berömt för. Det finns möjlighet för enklare inköp i byn, men de största inköpsmöjligheter finner du i staden Mombercelli som ligger 5 km bort.

Utflykter

Du kan lätt få hela semestern till att gå med vingårdsbesök och vandringar i områdets vackra natur. Vill du även utforska regionens många charmiga städer och sevärdheter har du också en fin utgångspunkt från Vinchio.

Det är till exempel kort avstånd till städer som Asti och Alba, som båda bjuder på stämningsfulla och sevärda centrum, samt stort utbud av både butiker och matställen. För vinkännare är det nästan också ett måste att lägga turen förbi Barolo, staden som lagt namn till ett av Italiens absolut mest kända och berömda viner.

Lokala länkar

Hemsida för det närliggande naturreservat: www.parks.itResor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i Vinchio