Resor till Villafranca d'Asti

Villafranca d'Asti grundades officiellt år 1275 då en rad av områdets mindre byar samlades under ett namn. Idag återstår inte mycket av den ursprungliga byn - dess nuvarande form fick staden nämligen runt 1600- och 1700-talen. Men inte desto mindre, är det en charmig liten stad att besöka. Som du kan utläsa från namnet, ligger Villafranca d'Asti endast cirka 15 kilometer väster om den berömda provinshuvudstaden, Asti.

Villafranca d'Asti har cirka 3200 invånare, så det inte en stor stad. Du kan dock spendera lång tid med att promenera på gatorna där du hittar ett fint urval bra restauranger, vinbarer, butiker och supermarknader där du hittar det mesta du kan tänkas behöva. Staden lever verkligen upp vid de tillfällen olika marknader, matfestivaler eller byfester äger rum. Då kan du njuta av äkta italiensk charm, som inte är förstörd av massturismen. 

Det är dock framförallt som en lugn bas för spännande utflykter, som det är intressant att resa till Villafranca d'Asti. Du befinner dig nämligen mitt i ett av Italiens mest kända vinområden, som är rik på spännande sevärdheter och har en rad vackra medeltida städer. Piemonte har upplevelser för flera resor, då regionen också är full av restauranger, vinbarer och butiker.

Alba är ytterligare en av regionens högborgar. Staden ligger cirka 40 kilometer från Villafranca d'Asti. Här kan du smaka på lokala viner av hög klass, men staden är inte minst känd för sina tryfflar. Kör du istället i motsatt riktning från Villafranca d'Asti kan du enkelt besöka storstaden Turin. Det var en gång i tiden det moderna Italiens första huvudstad och även om den inte är ett lika populärt resmål som t.ex. Rom och Florens, har staden massor att erbjuda sina besökare. 

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i Villafranca d'Asti