Resor till Vicoforte

Bra placering för en upplevelserik semester

Vicoforte är en liten stad, men mycket känd för den imponerande Santuario di Vicoforte, som anses vara ett av de viktigaste monumenten i Piemonte.

Vicoforte ligger i den södra delen av regionen, endast 7 km från den mer kända staden Mondovì. Staden huserar cirka 3200 invånare, och har de flesta förnödenheterna, som t.ex. restauranger, apotek, några butiker och supermarknader.

Hade inte den italienska arkitekten Francesco Gallo (1672-1750) skapat ett byggnadsverk som kan mäta sig med de du kan se i Rom, hade Vicoforte naturligtvis inte blivit så känt. Men även utan Santuario di Vicoforte är staden en bra utgångspunkt för att spendera en semester med att utforska Piemontes alla kulturella och historiska sevärdheter, samt inte minst för att njuta av de vackra landskapen här vid foten av bergen. 

Karta över Vicoforte

Klicka på kartan här nedan för att få en överblick över staden, samt för att se vilka semesterbostäder vi tillhandahåller i området. 

Utgångspunkt för utflykter

Utöver Santuario di Vicoforte, som absolut är värt ett besök, är Vicoforte en bra utgångspunkt för utflykter till grannstaden, Mondovì, Mondovì Outlet Village, slottet Reale di Casooto och droppstenshålan "Grotta di Bossea".

Tycker du om goda viner, har du också en bra utgångspunkt för att åka iväg på turer i Langhe vindistrikt och till stämningsfulla medeltida städer som Barolo, som är känt i hela världen för deras plats i vinproduktionens historia.

Kom också ihåg att paka badkläderna. Ligurien, med sina härliga stränder, ligger endast 60 km härifrån (ca 1 timmes bilfärd).

Restauranger och inköp

Staden har ett apotek, några supermarknader, några restauranger och ett par butiker. Det finns därutöver många trevliga restauranger och butiker i grannstaden MondovÌ, som endast ligger 7 km bort. Hotell, villa eller semesterlägenhet?

Hos Escapeaway har du tillgång till fler än 1800 semesterlägenheter i Italien, däribland ett brett urval handplockade hotell, villor och semesterlägenheter i Piemonte.

Är du på jakt efter den perfekta semesterbostaden i Vicoforte? I sökmaskinen här på sidan hittar du vårt urval av handplockade hotell, villor och semesterlägenheter i och omkring landsorten. Använd gärna filterfunktionen i sökmaskinen för att hitta helt rätt.

Drömmer du om en semester, där du kan vara helt för dig själv och bara slappna av? Då ska du överväga att hyra en hel villa i Piemonte. Det är en perfekt lösning, om ni är en större grupp som reser tillsammans - så att ni kan mysa vid poolen och i trädgården utan att dela med andra gäster. Det är också en ypperlig chans att komma nära lokalbefolkningen - det är t.ex populärt att boka en lokal matmamma att komma också laga mat, eller ge en matlagningskurs i villan.

Har du frågor, eller behöver hjälp med att hitta precis rätt bostad i Piemonte för dig, så är du alltid välkommen att kontakta oss.

Flygplatser och lokal transport

Piemonte i norra italien ligger inte längre från Sverige, än att många väljer att åka hit på en bilsemester. Vill du hellre flyga till Italien, ligger Genova flygplats närmast Vicoforte. Denna flygplats kan du i skrivande stund flyga till med bland annat lågprisbolag som Ryanair och Vueling, samt Air France och Lufthansa. 

I sökmotorn här på Escapeaway, kan du enkelt själv söka efter priser och förbindelser till samtliga flygplatser i Italien, med alla flygbolag.

Från den närliggande stationen Vicoforte S. Michele, kan du - med ett par byten längs vägen - ta dig till städer som Genova och Turin. Vill du inte vara beroende av offentlig transport under semestern, är det dock också perfekt att hyra en bil. Det är i de flesta fall det lättaste sättet att ta sig runt till regionens sevärdheter under semestern - helt i ditt eget tempo. 

Lokala länkar

Hemsidan om stadens berömda kyrka hittar du här

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i Vicoforte