Resor till Vesime

Semester bland Piemontes vinmarker och skogar

Vesime har ett bra läge i Piemontes vackra landskap, nära kulturstäder och vacker natur.

I Sverige finns det knappt 300 kommuner. I Italien är de närmre 8100. I gengäld är de dock mycket mindre, och Vesime är också namnet både på en stad och en kommun med knappt 700 invånare, belägen i provinsen Astis i det berömda vindistriket Langhe

Staden, som ligger nära en liten flod omgiven av vinmarker, skogar och hasselnötsplantager, har en historia som sträcker sig hela vägen tillbaka till romartiden. Genom tiden har man här hängivit sig till olika klassiska hantverk, och idag är staden fortfarande känd för sin produktion av trämöbler. Därtill kommer naturligtvis, att detta är ett område som är erkänt för sin blomstrande vinproduktion och talrika hasselnötsplantager som levererar nötter till Ferreros Nutella-fabrik i Alba.

Karta över Vesime

Klicka på kartan här nedan för att få en överblick över staden, samt för att se vilka semesterbostäder vi erbjuder i området. 

Oplev Langhe

Det Langhe som ligger i Asti-provinsen skiljer sig markant från Langhe omkring Alba däe vinmarkerna dominerar landskapet. Här råder istället en harmonisk blandning av skog, ängar och vinmarker. Området är perferkt för dem som önskar att vandra och njuta av de öppna vyerna från det höga Langhe utöver ängar och medeltida torn. Från några utsiktsplatser kan du både se havet, Liguriens kust samt Po-slätten.

Bara osten gör resan värd

Alla de frodiga ängarna gör att området har många får och getter, vars mjölk användes till att göra t.ex. den välsmakande osten Robiola di Roccaverano, en sällsynt ost som gör hela resan värd. Denna ost kan köpas både färsk eller lagrad.Hotell eller semesterlägenhet i Vesime?

Hos Escapeaway har du tillgång till fler än 1800 semesterlägenheter i Italien, däribland ett brett urval handplockade hotell, villor och semesterlägenheter i Piemonte.

Är du på jakt efter den perfekta semesterbostaden i Vesime? I sökmotorn här på sidan hittar du vårt urval av handplockade hotell, villor och semesterlägenheter i och omkring landsorten. Använd gärna filterfunktionen i sökmotorn för att hitta helt rätt.

Drömmer du om en semester, där du kan vara helt för dig själv och bara slappna av? Då ska du överväga att hyra en hel villa i Piemonte. Det är en perfekt lösning, om ni är en större grupp som reser tillsammans - så att ni kan mysa vid poolen och i trädgården utan att dela med andra gäster. Det är också en ypperlig chans att komma nära lokalbefolkningen - det är t.ex populärt att boka en lokal matmamma att komma också laga mat, eller ge en matlagningskurs i villan.

Har du frågor, eller behöver hjälp med att hitta precis rätt bostad i Piemonte för dig, så är du alltid välkommen att kontakta oss.

Flygplatser och lokal transport

Vill du köra till Piemonte från (mellersta Sverige) är det cirka 1700-1800 km, vilket är ett överkomligt avstånd, och många åker därför också på en bilsemester med Piemonte som mål. Det är en chans att få uppleva de skiftande landskapen genom Europa, och inte minst för att vara helt fri och mobil under vistelsen i Italien. 

Du kan också flyga till norra Italien, och det ligger åtskilliga internationella flygplatser i närheten av Vesime. Närmast ligger Genova flygplats, men även flygförbindelser till Turins och Milanos flygplatser kan vara intressanta. På dessa flygplatser hittar du ett stort urval av flygbolag, som t.ex. easyJet, Ryanair, SAS och Norwegian.

Använd sökmotorn här på Escapeaway för att söka efter priser och flygförbindelser till alla flygplatser i Itaien, med alla erkända flygbolag.

Det finns varken tåg- eller bussförbindelse ill Vesime, så den sista biten från de närmaste stationerna får avverkas med taxi. Avsaknaden på offentlig transport för dock att vi normalt rekommenderar flygresenärer att hyra en bil till semestern. Det mest praktiska är i de flesta fall att beställa sin bil med avhämtning på flygplatsen, så står den klar och väntar på dig vid din ankomst. 

Restauranger och inköp

Piemonte är berömt för sin goda gastronomi, men i skrivande stund finns det bara ett par enkla restauranger i staden. Likaså räcker urvalet i den lilla lokala matvarubutiken endast till de mest basala behoven. Du kommer dock att märka att turerna runt i regionen, även i de mindre städerna, bjuder på trevliga matmarknader, restauranger och försäljning av lokala delikatesser. Du behöver t.ex. endast köra till Alba för att hitta många restauranger och spännande butiker - samt inte minst en mysig medeltida stämning. 

Utflykter

Det är nästan ett måte att avsätta gott om tid för att utforska både Alba och Asti. Här kan du spendera en lång tid på att promenera runt på städernas smala gator, på marknaderna och eventuellt njuta av de rika kulturlivet med festivaler året runt. 

I Piemonte har du självklart också en massa möjligheter att besöka någon eller några av alla vingårdar i Langhe Vindistrikt, eller besöka charmiga landsorter som Barolo. Vill du powershoppa en dag, kan du köra en tur till Serravalle Designer Outlet, som är det största i sitt slag i Europa, med 180 butiker. 

Lokala länkar

Stadens och kommunens lokala hemsida hittar du här

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i Vesime