Resor till Verbania

Verbania är känt för sina vackra trädgårdar och parker vilka utgör en populär attraktion här vid Maggioresjöns västra brädd. Staden som egentligen består av tvillingstäderna Intra och Pallanza är en av de större i området med ett brett utbud av restauranger och affärer. Boka din resa till Verbania med Escapeaway i dag!

Verbania, en trädgård vid sjön; detta är stadens smeknamn tack vare alla de naturskapta "terrasser" som omger staden. Här finns många fina trädgårdar och parker som faktiskt är huvudattraktionen för området. Man kan bland annat besöka den botaniska trädgården "Giardino Botanici di Villa Tarato", som sträcker sig över 16 hektar och rymmer ca. 20,000 typer av olika plantor från hela världen.

Staden är förhållandevis stor, då den består av flera små delkommuner och är en av de finaste och mest berömda turistställena vid Maggioresjön. Här finns bland annat tågstation i Pallanza-delen av staden. Staden är anpassad för och turister erbjuder ett brett utbud av restauranger och butiker.

Intra och Pallanza

Verbania består primärt av tvillingstäderna Intra och Pallanza. Intra ligger norr om floden Torrente San Bernardino och har flest färjeavgångar på tvärs över Maggioresjön. Därutöver är handelslivet större i Intra. Pallanza som ligger söder om floden har ett historiskt centrum och är mer intim och mycket stämningsfull. Här finner man sjöstrand, färjeläge, den trevliga gågatan Via Ruga och en inbjudande sjöpromenad med restauranger varifrån man har utsikt mot Borromee-öarna. Till sist finns det en fin botanisk trädgård i Villa Giulia i Pallanza.

Så hittar du en billig resa till Verbania

Välj först om du vill resa till Verbania från flygplatsen i Stockholm, Göteborg, Malmö eller Köpenhamn - då hittar vår intelligenta sökmotor de bästa priserna på flygbiljetter åt dig. Välj därefter ett hotell i Verbania som fått fina omdömen och som passar dig så sätter vi samman en paketresa som är säkrad av Resegaranti och till ett pris som du inte hittar bättre någon annan stans. Lägg till hyrbil i din bokning för optimal frihet och flexibilitet på resan.

>> Läs även om resor till Baveno

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i Verbania