Vattenlandet Cupolelido

På huvudvägen mellan Cuneo och Torino mellan städerna Savigliano och Racconigi ligger badlandet Cupolelido. Detta badland erbjuder allt vad en riktig "badanka" kan önska sig. I parken finns mer än 10 olika badaktiviteter både för stora och små. Parkens konstgjorda strand kan ge känslan av att vara på en riktig strand mellan doppen.

Piemonte är på många sätt mest en region för vuxna, eftersom regionen präglas av böljande vinmarker, så långt ögat når. Dessutom är Piemonte regionen man ska besöka om man önskar äta god mat, njuta av de små pittoreska medeltida städerna eller besöka några av områdets många borgar och slott. Regionen har dock även något att erbjuda barn och barnsliga själar.

På huvudvägen mellan Cuneo och Torino mellan städerna Savigliano och Racconigi ligger vettenlandet Cupolelido. Detta vattenland erbjuder allt vad en riktig "badanka" kan önska sig. I parken finns mer än 10 olika badaktiviteter både för stora och små. Parkens konstgjorda strand kan ge känslan av att vara på en riktig strand mellan doppen. Dessutom är det möjligt att spela brasiliansk fotboll (som spelas på sand) hoppa på hoppkuddar eller spela bordtennis.

Till parken finns en stor gratis parkeringplats som dock inte är övervakad. Runt omkring i parken finns det picknick-områden, self service restaurang, bar och glasskiosk. Dessutom finns det en butik var man bl.a. kan köpa badkläder och solkräm.

För ytterligare information se parkens italienska hemsida: http://www.cupolelido.it/default.asp