Guidade turer och utflykter i Piemonte

Boka utflykter och guidade turer i Umbrien här

Åk iväg på spännande utflykter och guidade turer i Piemonte med Viator och Escapeaway. Välj mellan många tuer och utflykter tillsammans med professionella guider. Hög kvalitet och säkrade platser.

Klicka här för att söka

Utflykter och guidade turer i Piemonte erbjuda av Viator i samarbete med Escapeaway.

Förslag på utflykter i Piemonte

Vin, vin och mera vin
Italien är helt klart ett av världens högst rankade länder då det kommer till vinproduktion, och regionen Piemonte i nordvästra hörnet av landet, ligger helt klart i toppen då det kommer till högkvalitativa viner. Då det kommer till vin från Piemonte, kan man tala om de tre B:na: Barolo, Barbaresco (två röda viner som görs på druvan Nebbiola) samt Barbero (ett rött vin gjort på druvan med samma namn). Ett ypperligt tillfälle att prova på dessa viner, och mycket därtill, är att ge sig iväg på tur i vindistriktet Langhe.

Städer du inte får missa
Piemonte är rikt på gastronomiska upplevelser - maten är robust och regionen är känd för att vara tryffelns förlovande land. Dessutom kommer du kända brödpinnarna, grissini, från regionens huvudstad Turin. Turin som är en viktig kultur- och industristad har mycket att erbjuda, här kan du besöka matmekkat Eataly, gå på upptäcktsfärd i filmens värld på det nationella filmmuseet Museo Nazionale del Cinema, eller bara njuta av de vackra byggnaderna i det historiska centret - varför inte slå dig ner på ett café vid flodkanten till Po som rinnder genom staden?

En annan stad vi kan rekommendera att besöka är Alba, som är en stämningsfull provinsstad i södra Piemonte - och ett perfekt utgångsläge för gastronomiska upplevelser. Här finns flera små, lokala marknader med en trevlig kulinarisk stämning, och det är bland annat här den kända chokalden Ferrero Rocher har en av sina stora fabriker.

Shop 'til you drop!
Det är inte bara i Milano du kan spendera tid och pengar i affärerna - även i Piemonte är möjligheterna stora, och om du inte vill strosa runt på Turins gator, utan istället hitta de riktiga fynden på en outlet - då är det till Serravalle Designer Outlet du ska bege dig. Serravalle ligger på gränsen mellan de tre regionerna Piemonte, Lombardiet och Ligurien, och här hittar du över 180 butiker på Europas största outlet. 

Naturupplevelser som aldrig tycks ta slut
Piemonte är fantastiskt bra beläget. På knappt en timme kan du stå på en bergstopp, med skidorna under fötterna och susa ner för hög berg på perfekt preparerade pister. På nästan samma tid kan du ta dig ner till Ligurien och medelhavet och njuta av sol och bad och lata dagar. Allt beror såklart på säsong. Däremellan kan du besöka städer runt de norditalienska sjöarna, till exempel Orta San Giulio vid Lago di Orta, eller varför inte ta en golfrunda på en av de vackra banorna i regionen, t.ex. på Alpino Golf Club.

>> Läs mer om udflugter