Torino Caselle flygplats

Torino Caselle flygplats

Torino Caselle flygplats (flygplatskod TRN) ligger endast 16 km från regionen Piemontes huvudstad, Turin. Flygplatsen är den viktigaste internationella ingången för flyg till Piemonte som ligger optimalt för dig som vill utforska regionen vid foten av bergen. Flygplatsen, som ursprungligen etablerades 1953, genomgick senast 2005 en större renovation i samband med vinter-OS. Turins flygplats är också en populära flygplats bland skidresenärer som ska på resa i Alperna. Flyger du hit under sommaren, är det dock inte hella långt till ett dopp i det turkosblå havet i grannregionen Ligurien. 

Flygbolag och flygrutter

Många flygbolag betjänar Torino Caselle flygplats med ett brett urval av internationella och inrikes destinationer. I och med att flygplatsenhar förbindelser till Europas största trafikknutpunkter är det möjligt att flyga hit också från Sverige och Danmark. Alitalia, Ryanair, British Airways och Air France är bra några av flygbolagen som har faste flygrytter till Turin. Därtill kommer många säsongsbetonade rutter.

Lokal transport

Det kör bussar ungefär var 30:e minut från flygplatsen till buss- och tågstationen i Turin - en tur som tar cirka 40 minuter. Därutöver kör det tåg från flygplatseterminalen in till Turin, vilket tar cirka 20 minuter.

Biluthyrning

Både i ankomsthallen och i ett parkeringshus hittar du kontor för åtskilliga biluthyrningsbolag, som Avis, Budget, Europcar och Sixt. Det finns goda vägförbindelser i alla riktinignar från flygplatsen, och med din egen hyrbil kan du lätt fortsätta till din semesterbostad utan förseningar. Om du vill vara säker på att det finns en bil till dig, i din önskade storlek, när du kommer fram, så rekommenderar vi dig att du hyr bilen redan hemifrån.

>>> Läs mer om bilhyra på Turins flygplats här

Faciliteter på flygplatsen

Det finns ett bra urval av butiker och restauranger, därutöver finns ett växelkontor, bankomater och en första hjälpen-station.

Flygavgångar och -ankomster

Du kan se aktuella flygavgångar och ankomster och läsa mer om flygplatsen på den officella hemsidan här

Adress och kontakt

AGAT S.p.A. - Turin Airport 
Strada San Maurizio 12 
10072 Caselle Torinese (TO), Piemonte 
Italien 

Telefonnummer: 0039 011.5676378 
Email: mailbox@sagat.trn.it 

Flygplatskod: TRN

Se flygplatsens läge på kartan