Resor till Treiso

Pittoreska vinlandskap och kulturstäder

Treiso är en liten landsort med knappa 800 invånare, som ligger med kort avstånd till den berömda medeltida staden Alba, och en mängd erkända vinstäder.

Treiso har inte så mycket att bjuta på i form av arkitektoriska sevärdheter och hisoriska spår, trots att den romerska kejsarn Publio Elvio Pertinace bodde här i närheten. Men pratar vi om det kulinariska, så hittar du här i stan, nästan sida vid sida, hela två av Langhe-områdets mest erkända restauranger. 

Och så är det landskapet! Staden är rätt liten, och från alla dess gator har du utsikt över vinmarkerna. Ett landskap som ser ut som ett verkligt konstverk.

Karta över Treiso

Klicka på kartan här nedan för att få en överblick över de semesterbostäder som finns i staden, samt för att se avstånd till flygplatser och städer i norra Europa. Hotell, villa eller semesterlägenhet?

Hos Escapeaway har du tillgång till fler än 1500 semesterlägenheter i Italien, däribland ett brett urval handplockade hotell, villor och semesterlägenheter i Piemonite.

Är du på jakt efter den perfekta semesterbostaden i Treiso? I sökmaskinen här på sidan hittar du vårt urval av handplockade hotell, villor och semesterlägenheter i och omkring landsorten. Använd gärna filterfunktionen i sökmaskinen för att hitta helt rätt.

Drömmer du om en semester, där du kan vara helt för dig själv och bara slappna av? Då ska du överväga att hyra en hel villa i Piemonte. Det är en perfekt lösning, om ni är en större grupp som reser tillsammans - så att ni kan mysa vid poolen och i trädgården utan att dela med andra gäster. Det är också en ypperlig chans att komma nära lokalbefolkningen - det är t.ex populärt att boka en lokal matmamma att komma också laga mat, eller ge en matlagningskurs i villan.

Har du frågor, eller behöver hjälp med att hitta precis rätt bostad i Piemonte för dig, så är du alltid välkommen att kontakta oss.

Transport

Vill du inte köra de cirka 1700 kilometerna från (mellersta) Sverige, ligger det flera flygplatser i denna del av Italen. Ska du på semester i Treviso, är närmaste flygplats Turin flygplats, men inom räckvidd ligger också flygplatserna i Genova och i Milano. Alla dessa flygplatser betjänas tillsammans av ett brett urval av flygbolag, t.ex. Ryanair, easyJet, SAS och Vueling.

Urvalet av flygbolag och rutter ändras löpande. Därför rekommenderar vi att du söker efter aktuell information om flygförbindelser till Italien i sökmaskinen här på Escapeaways hemsida. Där kan du också jämföra priser mellan alla flygbolag, som flyger till Italien.

Det kör en buss från Alba till Treiso, medan närmsta tågstation ligger i Asti. Därtill gör motorvägen till Alba, att det är lätt att ankomma i bil, och många väljer därför också att hyra en bil på flygplatsen istället för att förlita sig på offentlig transport. Du kan med fördel boka en hyrbil på Turin flygplats, så är du säker påa tt det står en bil och väntar på dig vid ankomst.

Restauranger och shopping

Trots stadens rätt ringa storlek, är urvalet av restauranger i Treiso bra. Har du inte nog av valmöjligheter i staden, med dess erkända restauranger, kan du också köra några få kilometer till grannstäderna, t.ex. Alba, för att hitta ännu fler alternativ.

Likaså ska du räkna med att köra till en störra grannstad för att handlar in mat om du vill laga mat själv under semestern. I Italiens mindre landsorter tar ofta utomhusmarknader plats, där det är en upplevelse att gå runt bland stånden och handlar in lokala råvaror och prata med lokalbefolkningen.  

Utflykter

Står kulinariska upplevelser, shopping och stämningsfulla medeltida städer på önskelistan, så levererar både Alba och Asti precis detta. Är du här på helgen, kan vi t.ex. också rekommender att besöka Albas lördagsmarknad som tar plats bland medeltida torn i den gamla stadsdelen, och där de lokala säljer närproducerde råvaror och kläder.

Utöver kulturhistoriska sevärdheter i det charmiga området, är Treiso också en bra utgångspunkt för att utforska Langhe vindistrikts böljande marker och vingårdar, det kan du göra bland annat i Barolo.

Även om Piemonte på många sätt och vis är en region för vuxna livsnjutare, finns här också attraktioner för barn och barnsliga själar. För vattendjur är t.ex. badlandet Cupolelido en säker hit.

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Andra länkar

Hotell i Treiso