Resor till Tigliole d'Asti

Som namnet antyder är det nära (bara 10 kilometer) fågelvägen från Tigliole d'Asti in till den betydligt större staden Asti. Även om du bor ute i en ganska liten landsortsstad där livet för det mesta bara går sin gilla gång utan för mycket krusiduller så är det inte många minuters körning in till den berömda vinstaden och och dess stora kulturutbud.

Lantlig bas nära Asti

Tigliole d'Asti sträcker sig längs en väg som ringlar sig fram mellan skogbeklädda kullar vilket ger staden ett mycket frodigt intryck. Den förhållandevis stora kyrkan vittnar om att det är en stad med en lång historia. Samma sak gäller för många av grannstäderna vilka liksom Tigliole sällan hittar väg in i reseguideböckerna men som ändå är värda att besöka. Det är inte längre sträckor mellan grannstäderna än att du mycket väl kan ta cykeln och på senare år har också fler och fler motionscyklister fått upp ögonen för fördelarna med att tillbringa en semester i denna region. Det finns gott om möjligheter till att ge sig ut på äventyr längs området många småvägar. Skulle du inte ha lust att varje dag ge dig i kast med de ganska branta backarna runt staden tar du dig även lätt runt med bil.

En resa till Tigliole d'Asti är naturligtvis först och främst en möjlighet till att ha en fridfull, lantlig bas nära Asti som är en av Piemontes mest kända vinorter. I Asti finns det massor av matställen, vinbarer och delikatessaffärer där du kan fördjupa dig i vinet och resten av det lokala kökets många härligheter. Staden har i och för sig lånat sitt namn till ett av världens mest populära mousserande spumante-vin, men är även en stad där du kan få åtskilliga timmar att gå med att enbart utforska de smala gatorna och gränderna som snor sig mellan medeltidstorn och vackra kyrkor.

Reser du hit i början av september har du varje år möjligheten att uppleva den traditionsrika hästkapplöpningen "palio" i Asti. Loppet som invånarna går upp i med liv och lust ger en unik inblick i den lokala kulturen. Det finns emellertid flera andra kulturella händelser som äger rum runt omkring i regionen och inom räckhåll från Tigliole.

Ett annat spännande utflyktsmål är staden Alba som genom stadens historia har utgjort den eviga rivalen. Även Alba har en återkommande festival som lockar besökare från när och fjärran, den årliga tryffelfestivalen. Den kända chokladproducenten Ferrero Rocher har dessutom en av sina fabriker i Alba, men bland gourmeter är Alba trots allt framför allt känt för sin vita tryffel.

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i Tigliole d'Asti

Vad tycker gästerna om i Tigliole d'Asti?

9,5
Samlade gästomdömen
Baserat på 8 recensioner