Parco della Villa Pallavicino

Parco della Villa Pallavicino ligger utanför byn Stresa vid Maggioresjön. Parken ligger vackert med panoramisk utsikt över Maggioresjön. Parken är vackert prydd med tulipaner, magnoliaträd, cypresser och vackra blomster och plantor. Framför villan ligger en stor amfiteater.

Få minuters promenad in i parken kommer man till ”La Lombardina”, som är ett stort område var djur som lamor, strutsar osv. lever på ett öppet område. Barn älskar oftast detta ställe då de kan vara i kontakt med djuren. I hela parken finns det mer än 400 djur fördelt på mer än 40 olika djurartersom zebror, kängrur, ulvar, papegojor och mycket fler. En av de största attraktionerna i djurparken finns det stora bassänger med naturliga vattenkällor var barnen kan bada fötterna.

Blir man hungrig kan man besöka parkens bar ”Bar-Chalet”, var man kan köpa dryckesvaror och smörgåsar. Här finns även en souvenirbutik och inte minst en lekpark för de allra minsta. Det finns flera olika möjligheter för att komma till parken, som te.ex. det lilla elektriska tåget som kör från Stresa centrum till parken från mars till september. Man kan även segla dit.