Resor till Stresa

Natursköna omgivningar på Maggioresjöns västkust

Stresa har varit berömd för dess pittoreska landskap och trevliga atmosfär sedan mitten av 1800-talet.

Stresa ligger precis norr om de Borromeiska öarna, mitt på Maggioresjöns västkust. I staden hittar du fantastiskt vackra villor - vi kan framförallt rekommendera ett besök på Villa Pallavicino och dess zoologiska trädgård, samt Villa Ducale.Tycker du om att vara aktiv på semestern, är Stresa också ett idealt resmål, då här finns många vandringsleder vilka mer eller mindre startar precis utanför dörren. 

Karta över Stresa

Klicka på kartan här nedan för att få en överblick över staden, samt för att se vilka semesterbostäder vi tillhandahåller här och på andra resmål i denna delen av Italien.

Utsikt över sju sjöar

Från staden går en stor kabinbana upp till berget Mottarone, som du också kan ankomma till genom att köra ca. 30 minuter från Stresa, längs vägen via Borromea. Från toppen av berget har du utsikt över hela 7 sjöar och här uppe finns flera möjligheter att utöva olika sportaktiviteter som t.ex. trekking, mountainbike, vintersporter etc.

Lär mer om kabinbanan Funvia Stresa-Alpino-Mottarone här

Restauranger, butiker och klassisk musikfestival

I staden finns åtskilliga restauranger, butiker, apotek och banker - samt minigolf, squash, tennis, windsurfing, cykeluthyrning m.m. Det finns dessutom en välförsedd Carrefour supermarknad, samt några bagerier i stan. Har du valt att hyra en semesterlägenhet med ett eget kök, eller om du bara vill utforska de lokala delikatesserna, bör du också besöka den veckovis återkommande marknaden i staden. Italienska marknader är rena skattkammare då det kommer till färska grönsaker, frukt och lokala produkter i form av t.ex. goda ostar och charkuterier. I Stresa tar marknaden plats varje fredag (på morgonen).

Staden är också känd för sin årliga musikfestival, vilken arrangeras både om våren och sommaren. Här har du möjlighet för att lyssna till klassiska konserter i gamla villor, kyrkor och på promenaden i Stresa.Hotell eller semesterlägenhet i Miasino?

Hos Escapeaway har du tillgång till fler än 1800 semesterlägenheter i Italien, däribland ett brett urval handplockade hotell, villor och semesterlägenheter vid Maggioresjön i Piemonte.

Är du på jakt efter den perfekta semesterbostaden i Stresa? I sökmotorn här på sidan hittar du vårt urval av handplockade hotell, villor och semesterlägenheter i och omkring landsorten. Använd gärna filterfunktionen i sökmotorn för att hitta helt rätt.

Drömmer du om en semester, där du kan vara helt för dig själv och bara slappna av? Då ska du överväga att hyra en hel villa i Piemonte. Det är en perfekt lösning, om ni är en större grupp som reser tillsammans - så att ni kan mysa vid poolen och i trädgården utan att dela med andra gäster. Det är också en ypperlig chans att komma nära lokalbefolkningen - det är t.ex populärt att boka en lokal matmamma att komma också laga mat, eller ge en matlagningskurs i villan.

Har du frågor, eller behöver hjälp med att hitta precis rätt bostad i Piemonte för dig, så är du alltid välkommen att kontakta oss.

Flygplatser och lokal transport

Vill du köra till Piemonte från (mellersta Sverige) är det cirka 1600-1700 km, vilket är ett överkomligt avstånd, och många åker därför också på en bilsemester med Piemonte som mål. Det är en chans att få uppleva de skiftande landskapen genom Europa, och inte minst för att vara helt fri och mobil under vistelsen i Italien. Om du hellre vill flyga, ligger Milano Malpensa flygplats närmast Stresa, och till denna flygplats flyger bland annat SAS, easyJet och Norwegian direkt från Sverige och Danmark.

Beställ din resa till Maggioresjön som ett samlat paket 

På Escapeaway har du möjlighet att beställa endast en semesterbostad, eller ett helt paket som inkluderar flyg, inkvartering och eventuell hyrbil. Fördelarna med en paketresa är att du täcks av Resegarantifonden, paketreselagen och den utvidgade ansvarsförsäkring som Escapeaway har tecknat hos Gouda Rejseforsikring. Du bestämmer naturligtvis själv, hur många dagar du vill resa, och du kan flyga från de flesta större flygplatser i Sverige och Danmark.

>>> Läs mer och se priser på resor med flyg till Maggioresjön här

Det finns goda transportförbindelser till Stresa, som har sin egen tågstation på linjen mellan Domodossola och Milano - med många avgångar dagligen. Du kan således åka hit utan bil. De avgår dessutom färjor från Stresa till bland annat de Borromeiska öarna (löp eventuellt en dagsbiljett och besök flera av öarna på en dag), liksom det under sommarsäsongen avgår färjor till städerna på norra och södra delen av sjön. Du kan naturligvis också välja att hyra en bil på semestern. Du är en fördel, om du också vill utforska några av sevärdheterna inne i landet. I så fall är det mest praktiskt att boka bilen redan hemma, och hämta ut den på den flygplats du flyger till.

Utflykter

Runt Maggioresjön ligger många charmiga städer, villor och kloster som du enkelt kan spendera mycket tid på att utforska. Kör t.ex. till Verbania och besök den botaniska trädgården "Giardino Botanici di Villa Taranto", som rymmer runt 20.000 olika växtarter från hela världen. 

Mot väst ligger Ortasjön med sitt rena vatten och landsorten Orta San Giulio, som blivit korad till en av Italiens vackraste medeltida städer. Ute i sjön ligger dessutom den vackra kloster-ön Isola di San Giulia, som är värd ett besök.

Önskar du att utforksa regionens sevärdheter med en lokal, certifierad guide, erbjuder vår samarbetspartner ett brett sortiment av spännande utflykter i Piemonte, vilka du med fördel kan boka online hemifrån.

Lokala länkar

Stadens officiella hemsida hittar du här (på italienska)

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i Stresa

Populära hotell i Stresa

Italien, Norra Italien, Piemonte, Stresa
8,4
Mycket bra
2311 omdömen
  • Närmaste flygplats: 51 km
  • Pool (ev. säsongsöppen)
  • Internet/Wi-Fi
Italien, Norra Italien, Piemonte, Stresa
8,9
Mycket bra
864 omdömen
  • Närmaste flygplats: 51 km
  • Avstånd till centrum: ca. 1.4 km
  • Pool (ev. säsongsöppen)
Italien, Norra Italien, Piemonte, Stresa
8,8
Mycket bra
1826 omdömen
  • Närmaste flygplats: 51 km
  • Pool (ev. säsongsöppen)
  • Internet/Wi-Fi

Vad tycker gästerna om i Stresa?

9,4
Samlade gästomdömen
Baserat på 7 recensioner