Resor till Solonghello

Solonghello är en liten stad på landet omkring 45 kilometer öster om regionhuvudstaden Turin i Piemonte. Trots det förhållandevis korta avståndet till Italiens fjärde största stad så befinner du dig i Solonghello riktigt långt ute på landet. Det böljande landskapet runt den lilla landsorten som bara har några hundra invånare utgör en mosaik av mindre fält och skogar. Det är heller inte mer än några få kilometer till liknande småstäder i alla riktningar.

Aldrig långt till en vingård

Lägg därtill att du i Solonghello precis söder om floden Po befinner dig i en region där du aldrig har långt till närmsta vingård, dessutom är det bara en halvtimmes körning söder ut till Asti och det berömda vindistriktet Langhe. Vill du fördjupa dig i Piemontes världsberömda gastronomi så är Solonghello på alla sätt en bra utgångspunkt för en semester med fokus på oförglömliga smakupplevelser.

Även om du på en resa till Solonghello har perfekta möjligheter att utforska en av Italiens mest ansedda vinregioner och några av de mest kända vinorterna så finns det även mycket annat att uppleva på en semester här. Det kan till exempel starkt rekommenderas att besöka Turin som på senare tid nog mest har varit känd för sin bilindustri men som även har många kulturhistoriska sevärdheter. Stadens många vackra palats vittnar om att staden 1861 blev Italiens första huvudstad, dessutom ligger det flera kungliga jaktvillor och barockslott omkring Turin.

Är du historiskt intresserad bör du även besöka Alessandria i öster, där är huvudattraktionen det stora sexkantiga citadellet som står upptaget på UNESCO:s världsarvslista. Det är även värt att besöka denna närliggande, större stad bara för att gå en tur i den gamla stadskärnan som har ett rikt affärs- och restaurangliv.

Lugn och ro bortom allfartsvägarna

Närmsta järnvägsstation med förbindelser till regionhuvudstaden hittar du i Trino på den andra sidan Po-floden cirka 10 kilometer från Solonghello. Eftersom du med andra ord befinner dig en bit från allfartsvägarna är en bil närmast oumbärlig under en semester här. Hela norra Italien ligger lyckligtvis inom rimligt köravstånd och flyger du hit är det lätt att hyra en bil.

Det finns inga inköpsmöjligheter eller matställen i själva Solonghello så bara av den anledningen är det svårt att undvara en bil. På dina turer runt omkring i regionen kommer du snabbt upptäcka att det även i småstäderna ofta finns matställen och små delikatessaffärer. Har du behov att göra inköp under semestern så är det heller inte många minuters körning till de närmsta supermarkets och andra mataffärer.

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i Solonghello