Resor till Sestriere

Spendera vintersemestern i Sestriere på gränsen till Frankrike

Åk med Escapeaway till Sestriere, som är en strålande vintersportort med fina, vackra och utmanande alpina pister i alla svårighetsgrader.

Sestriere, i den nordvästra regionen Piemonte, blev då det begav sig grundad av FIAT-familjen och är en utpräglad skidort som dock har bevarat den italienska charmen. Området är känt i hela Europa och populärt för sin fina terräng. Att detär just precis här den berömda Alberto Tomba har hembana och tog några av sina första slalomkurvor gör inte området mindre känt, och man får därför beräkna att en stor ström av, speciellt italienska, skidåkare strömmar hit under högsäsongen. Tycker du om skidåkning efter pisternas stängningstid kan du åka i den upplysta pist en som har öppet till sent på kvällen - annars är en tur på skridskobanan också populärt.

Utöver detta erbjuder Sestriere ett stort urval av aktiviteter som t.ex. sportscenter med fitness sam tennis-, volley- och basketbanor. Här hittar du butiker, caféer samt små trevliga restauranger som serverar goda lokala rätter från området - och inte minst fantastiska viner. Mot de sena nattimmara kan vägen gå förbi en av de trevliga pubbarna eller barerna. Tycker du om lugna omgivningar utan för mycket fest och liv är Sestriere det helt rätta valet.

Karta över Sestriere i Italien

På kartan härunder kan du se både de olika liftarna och pisterna, samt få en överblick över de semesterbostäder som vi kan erbjuda till din skidsemester i Sestriere. Hos Escapeaway kan du boka hotell eller semesterbostad, om du själv önskar att stå för transporten ner till alperna. 

Skidområdet i Sestriere

Skidområdet går från 1.821 meters höjd och hela vägen upp till 2.835 meters höjd. Sestriere by ligger på 2.035 meter och skidområdet är sammanhängande med Sauze d´Oulx på 1.509 meters höjd, som är en större by med ett mera aktivt nattliv och häftigt afterski. Från dalstataionen i Sestriere kan du välja att starta skidåkningen i både sydlig och nordlig riktning, och flera pister går direkt ner till byn.

Önskar du en oförglömlig upplevelse kan det rekommenderas att åka iväg på en heldagstur med "Heli-skiing", där du tillsammans med en bergsguide blir uppflugen till en av de många bergstopparna och i off-pist kör ner mot staden igen. En upplevelse helt utöver det vanliga. För de som gillar längdskidåkning har Sestriere ett 8 km långt längdskidåkningsspår från Monterotta till Soleil Boeuf.

Ett effektivt bussystem (inkluderat i liftkortet) kör i stort sett dygnet runt, så det är enkelt att komma fram och tillbaka. Det finns en mycket stor och effektiv skidskola med möjlighet för kvällsskidåkning på upplysta pister.

Sestriere är dessutom en del av det stora skidområdet Mjölkvägen - eller "La Via Lattea" - som på ett gemensamt liftkort ger tillgång till över 400 km alpina pister, ända in i Frankrike och med Sestriere som centrum. Gemensamt för området är många sydligt vända pister, som italienarna verkligen tycker om eftersom man kan sola och se bra ut samtidigt som man cruisar ner för de breda boulevarderna. 

Transport

Det är enklast att komma till Sestrière med flyg till Torinos flygplats (Caselle) varifrån det återstår ca 1,5 timmars körning på främst bra motorväg. Ankommer du med bil finns det flera möjligheter, men det är lättast att köra genom den återöppnade Mont Blanc tunneln ned förbi Aosta och Torino. Den närmaste tågstation är i Oulx, varifrån det finns bussförbindelse vidare till skid-destinationerna i området.Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i Sestriere