Semesterbostäder i Piemonte

Piemonte betyder "vid foten av bergen", men även om denna norditalienska region på tre sidor avgränsas av Alperna med landets högsta bergstoppar och de största glaciärerna så är det inte enbart spektakulära landskap som gör detta till ett av de mest intressanta områdena i Italien att boka en semesterbostad.

Bokar du en av de semesterbostäder i Piemonte som Escapeaway redan har handplockat får du till exempel även en perfekt utgångspunkt för att utforska regionens traditionsrika kök på de många restaurangerna, vingårdarna och marknaderna. Köket inkluderar naturligtvis även den berömda vita tryffeln från Alba, samt några av Italiens mest kända viner så som Barolo och Barbaresco. Hyr du en semesterlägenhet eller ett semesterhus där du har tillgång till eget kök kan du lätt tillaga de läckerheter som du har köpt runt omkring i detta drömlandskap för gourmeter. 

Var ska man bo i Piemonte?

Nästan oavsett vilken del av Piemonte du reser till kan du se fram emot en riktig livsnjutarsemester med mat och vin av högsta kvalitet. Detta gäller både om du beger dig ut på äventyr i det berömda vindistriktet Langhe med dess böljande vinodlingar och många små charmiga medeltidsstäder eller om du bokar en semesterlägenhet i centrum av Turin, den pulserande regionhuvudstaden som från 1861 till 1865 var landets officiella huvudstad.

Är det en avkopplande semester i natursköna omgivningar du drömmer om, då kan det också varmt rekommenderas att boka en semesterbostad vid Italiens näst största sjö, Maggioresjön. Här på gränsen till Lombardiet kan du kombinera vandringsturer i de omkringliggande bergens ofördärvad natur, med små, idylliska byar nere runt sjön så som staden Stresa, som är känd för att vara lite mindre turistig än städerna vid de andra stora sjöarna i Norditalien.

Det finns med andra ord många spännande sevärdheter och aktivitetsmöjligheter inom räckhåll oavsett var i Piemonte du väljer att slå dig ner. Vill du på allvar uppleva regionens mångfald kan du med fördel göra en rundresa mellan olika semesterbostäder. Du kommer på din väg runt omkring i regionen få rikliga möjligheter att uppleva charmerande byar och småstäder som är helt opåverkade av turismen och där livet går sin vanliga, stilla gång. 

Semesterlägenheter i Piemonte

Just möjligheten att komma lite närmare inpå lokalbefolkningen och uppleva "det äkta" Italien är en av anledningarna till att många föredrar att boka en semesterlägenhet i Piemonte framför till exempel att hyra in sig på ett hotellrum. 

Ofta ligger nämligen semesterlägenheterna i blandad bebyggelse, där det även bor lokala italienare. Det ger en annan atmosfär och liv när man bor sida vid sida med lokalbefolkningen i stället för enbart andra turister. När du har tillgång till eget kök har du dessutom ännu större möjlighet att njuta av Piemontes goda råvaror. Även i mindre städer kan du ofta hitta trevliga matmarknader och försäljning av lokala delikatesser.

Semesterhus i Piemonte

Du får även fri tillgång till eget kök om du hyr ett semesterhus i Piemonte. Där utöver får du med denna typ av semesterboende även massor av privatliv. Det är till exempel perfekt när du vill samla familjen för någon särskild händelse som till exempel en jämn födelsedag, och vill prova något annat än den vanliga festen med smörgåstårta. 

I ett semesterhus kan ni njuta av varandras sällskap utan att behöva dela pool, terrass och så vidare med andra gäster. Även om det kan sägas mycket gott om hotell, så är det något befriande och mycket avstressande över att tillbringa semestern i ett "eget hus" där man kan komma och gå som man vill.

Så bokar du en semesterbostad i Piemonte med Escapeaway

Här hos Escapeaway tar det dig bara ett ögonblick att få en överblick över de bästa semesterbostäderna i Piemonte. Vi har nämligen redan handplockat de ställen där läget och inte minst förhållandet mellan pris och kvalitet är som det ska. Vi vågar nästan garantera att du hos oss alltid kan hitta ett ställe som lever upp till dina semesterdrömmar.

För att göra det ännu lättare för dig att arrangera din resa får du hos oss även möjlighet att samtidigt söka efter den billigaste flygbiljetten till din destination. När du bokar din semesterbostad hos Escapeaway kan du därför välja att samtidigt boka din flygbiljett från Stockholm, Göteborg, Malmö eller Köpenhamn.

>> Läs även om semester i Norditalien
>> Läs om agriturismo i Piemonte här

>> Läs mer om semesterbostäder

Karta över Piemonte

Populära hotell i Piemonte

Italien, Norra Italien, Piemonte, Stresa
9,0
Fantastiskt
2957 omdömen
  • Närmaste flygplats: 50 km
  • Närmaste strand: ca. 50 m
  • Pool (ev. säsongsöppen)
Italien, Norra Italien, Piemonte, Turin
8,4
Mycket bra
1169 omdömen
  • Närmaste flygplats: 19 km
  • Internet/Wi-Fi
  • Parkering / Garage
Italien, Norra Italien, Piemonte, Antignano
9,9
Fantastiskt
85 omdömen
  • Närmaste flygplats: 96 km
  • Avstånd till centrum: ca. 900 m
  • Pool (ev. säsongsöppen)