Resor till Sauze d'Oulx

Breda pister mitt i Mjölkvägen

Åk med Escapeaway på skidsemester till Sauze d'Oulx, som ligger i det nordvästra hörnet av Italien och bjuder på solrika upplevelser på breda boulevarder.

Sàuze d´Oulx är en strålande skiddestination, med bra, fina och utmanande pister i alla svårighetsgrader. Byn är en livlig skidsportsby belägen 1509 meter över havet i den enda enden av skidområdet La Via Lattea. Hela vintern igenom är den full av aktiviteter - på morgonen då alla styr stegen mot liftarna, och på eftermiddagen då folkströmmen vänder tillbaka och den livliga afterskin börjar - som sedermera blir ett till ett livligt nattliv.

Här finns det inte, som i Sestrière, perioder då det är mindre spännande, vilket typiskt sker i lågsäsongen, utan här är det livat hela vintersäsongen. Det finns butiker, affärer, restauranger, barer och caféer så det finns något för alla. Längre ner i dalen ligger Oulx, som är mer en "vanlig" stad och också ganska livlig. S

Sauze d'Oulx är för övrigt också ett fantasiskt ställe att besöka under sommarmånaderna, med möjlighet för mountainbiking, vandringsturer, golf, landsvägscykling och mycket mer i både Torino-dalen och Susa-dalen. Bergen erbjuder en helt annan upplevelse under sommaren, och det är värt att överväga att besöka området även då.

Karta över Sàuze d´Oulx i Piemonte

Klicka på kartan och hitta fram till en semesterbostad till din skidsemester i Sàuze d'Oulx. På kartan kan du se alla lifter och pister i området, och därmed få ett intryck av var det är bäst för dig och dina medresenärer att bo. Hos Escapeaway har vi valt ut en rad semesterlägenheter och hotell i området, som lever upp till våra krav om god service, så att du får en bra semester. 

Skidområdet Sàuze d'Oulx

Skidområdet går från 1509 meters höjd ändå upp till 2835 meters höjd, och Sestrière ligger på 2035 m.ö.h. Skidområdet hänger ihop med Sestrière, som är en betydligt mindre stad med ett mycket lugnt nattliv och begränsad afterski, samt med Jouvenceaux, som ligger lite längre ner i dalen. Fördelen med Sestrière är alltså att man är högre upp, så även när snösäsongen är dålig, så finns det snö att åka skidor på. I perioder med lite snö ska man dock vara beredd på att ta liften ner, då de nedersta lifterna kan vara stängda, men i de högre belägna pisterna går det utmärkt att åka! Ett effektivt bussystem (inkluderat i liftkortet) kör i stort sett dygnet runt, så det är lätt att ta sig fram och tillbaka. Det finns också en mycket stor och effektiv skidskola. Med liftkortet har du tillgång till hela La Via Lattea med sina 212 alpina pister, så det finns fantastisk skidåkning att se fram emot. Sàuze d'Oulx är främst för den lätt övade skidåkaren, och är belägen bland lärkträd på en solrik bergssida, där det också finns bra möjligheter till off pist-åkning. >>> Läs mer om skidsemester i Italien här.

Transport

Det är lättast att komma till Sàuze d'Oulx via flyg till Turin, varifrån det sedan är 1,5 timme med bil till slutdestinationen. Ankommer du med bil, finns det flera olika möjligheter, men det är nog lättast att köra igenom Mont Blanc-tunneln ner förbi Aosta och Turin.

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i Sauze d'Oulx