Resor till Santa Vittoria d'Alba

Charmerande stad på toppen av en kulle nära Alba

Denna lilla medeltida stad ligger på en back, varifrån du har en storslagen utsikt över det kända vinområdet Roero samt Tanaro-dalen.

Staden, som är uppkallad efter skyddshelgonet Santa Vittoria, har endast 2700 invånare. Det omgivande landskapet är rikt på vinmarker, skogar och upplevelser. Det är perfekt att spendera semstern här, för att utforska det berömda vindistriktet Langhe, som utöver talrika vingårdar, också bjuder på vackra slott, vackra städer med rikt kulturliv och enastående natur som bjuder in till vandringsturer. 

Det tar under 20 minuter att köra till Alba, som är det historiska och kulturella centrumet i Langhe-distriktet. Här hittar du ett rikt handelsliv och ett stort urval av restauranger, där du kan fördjupa dig i Piemontes berömda gastronomi.

Santa Vittoria d'Alba uppnådde år 1969 internationell berömmelse tack vare filmen The Secret of Santa Vittoria med Anthony Quinn i huvudrollen. Filmen är baserad på en verklig händelse under Andra Världskriget, där stadens invånare, när de hörde om tyskarnas intåg, valde att gömma en miljon vinflaskor i en hemlig grotta.

Karta över Santa Vittoria d'Alba i Piemonte

Klicka på kartan över regionen Piemonte här nedan om du vill skapa dig en överblick över stadens placering i Italien, avstånd till flygplatser samt de semesterbostäder och hotell vi erbjuder i området.Hotell, B&B eller agriturismo?

Om du använder sökmotorn här på Escapeaway för att hitta din semesterbostad i Santa Vittoria d'Alba, drar du fördel av vår långa erfarenhet av att hitta de bästa hotellen, semesterlägenheterna och andra inkvarteringsmöjligheterna i Piemonte. Liksom i resten av Italien, kan vi erbjuda ett stort urval av bostäder i denna vackra region.

Är det livet på landet som du vill uppleva? Kanske rent av på en av regionens vingårdar? Då ska du leta efter en så kallad agriturismo i Piemonte. Det är en möjlighet att komma nära vinproduktionen och få en annorlunda semesterupplevelse med hem. I urvalet av de agriturismo du hittar i sökmotorn, har vi också lagt vikt på att det finns intressanta utflyktsmål inom räckvidd, i form av natur och kulturella sevärdheter. Har du frågor angående denna bostadsform, eller behov av mer information, får du mer än gärna kontakta oss. Vi hjälper dig gärna att skräddarsy den perfekta agriturismo-semestern för dig och din familj.Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i Santa Vittoria d'Alba