Resor till San Mango

Utforska Piemontes gastronomi

Mango ligger i det berömda vindistriktet Langhe, där många av Piemontes bästa viner produceras. Inom räckvidd ligger många intressanta gamla städer.

San Mango som ligger omgivet av backar med vinmarker med druvor för framställning av Dolcetto d'Alba, Barbera d'Alba och Moscato d'Asti har spår hela vägen tillbaka till Romartiden.

I staden, där det endast bor strax över 1000 invånare, finns en fin borg från 1200-talet, som huserar Piemontes regionala vinkällare. För dem, som tänker på att få något gott att äta, finns här några restauranger och inköpsmöjligheter till det allra nödvändigaste. För ett bredare utbud får du köra till Alba, som ligger ca. 16 km bort - en stad vi verkligen rekommenderar som utflyktsmål.

Karta över San Mango i Piemonte

Få en överblick över staden och området genom att klicka på kartan över Piemonte. Här har vi markerat ut placeringen av de semesterbostäder och handplockade hotell, som vi tillhandahåller här.Semesterbostad eller hotell i San Mango

Vi på Escapeaway är specialister på att hitta de hotell, semesterlägenheter och villor, där du får den bästa utgångspunkten för att uppleva det äkta Italien. Vill du gärna hitta den bästa semesterbostaden i San Mango, eller i en av de andra trevliga landsorterna i Langhe vindistrikt? Så kan du använda sökmotorn överst här på sidan. I den har vi samlat alla inkvarteringsmöjligheter i och runt staden. Du behöver bara välja den som passar dina önskemål bäst.

Reser du till Italien för att uppleva den unika stämningen ute på landet, bland de böljande vinlandskapen, kan vi också rekommendera dig att spendera semestern på en agriturismo i Piemonte. Det är en chans att få det bästa av två världar - de lugna omgivningarna på landet, och kulturlivet i närliggande städer. Behöver du hjälp med att hitta den perfekta semesterbostaden till din resa, är du välkommen att kontakta oss.

Lokala länkar

Stadens officiella hemsida hittar du här

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i San Mango