Resor till Saluzzo

Förtrollande medeltida stad vid foten av bergen

Saluzzo ligger endast en timmes bilfärd från Turin, vid foten av de piemontesiska Alperna, vilka domineras av Monviso-bergets topp varifrån Po-floden härrör.

Det vackra landskapet och den vackert välbevarade gamla staden från 1400-talet, gör ett besök på denna plats till en fantastisk upplevelse. På långt håll kan du skymta byn med sina klocktorn och gamla torn. Saluzzo var en gång ett eget rike som styrdes av adeln, och vars ättlingar än idag äger palatset i staden.

Kommer du hit på sommaren, har du goda möjligheter att uppleve en utomhuskonsert på ett av stadens charmiga torg. I Saluzzo ligger Scuola di Alto Perfezionamento Musicale - skolan för musikalisk perfektion (och inget mindre...)

Karta över Saluzzo

Klicka på kartan här nedan, om du vill få en överblick över staden, samt se vilka semesterbostäder vi erbjuder i området.

Utforska staden till fots

Staden bör utforskas till fots på de smala gatorna som bjuder på nya upplevelser runt varje gathörn. Huvudgatan är rik på fina antikaffärer där du definitivt kan få tiden att gå. Här finns vackra klocktorn och eleganta gamla hus med stora rustika trädörrar. Glöm inte att avsluta besöket med en gastronomisk upplevelse på en av stadens restauranger. Prova till exempel den typiska rätten Bagna Cauda som består av ansjovis och vitlök, eller ravioli med den goda Castelmagro-osten. Några av de godaste ostarna i världen kommer från detta område och är du en ost-fantast så ska du absolut inte missa att gå in i den fina ostaffären Casa del Parmigiano på Piazza XX Settembre.Hotell eller semesterlägenhet i Saluzzo?

Hos Escapeaway har du tillgång till fler än 1800 semesterlägenheter i Italien, däribland ett brett urval handplockade hotell, villor och semesterlägenheter i Piemonte.

Är du på jakt efter den perfekta semesterbostaden i Saluzzo? I sökmotorn här på sidan hittar du vårt urval av handplockade hotell, villor och semesterlägenheter i och omkring landsorten. Använd gärna filterfunktionen i sökmotorn för att hitta helt rätt.

Drömmer du om en semester, där du kan vara helt för dig själv och bara slappna av? Då ska du överväga att hyra en hel villa i Piemonte. Det är en perfekt lösning, om ni är en större grupp som reser tillsammans - så att ni kan mysa vid poolen och i trädgården utan att dela med andra gäster. Det är också en ypperlig chans att komma nära lokalbefolkningen - det är t.ex populärt att boka en lokal matmamma att komma också laga mat, eller ge en matlagningskurs i villan.

Har du frågor, eller behöver hjälp med att hitta precis rätt bostad i Piemonte för dig, så är du alltid välkommen att kontakta oss.

Flygplatser och lokal transport

Vill du köra till Piemonte från (mellersta Sverige) är det cirka 1700-1800 km, vilket är ett överkomligt avstånd, och många åker därför också på en bilsemester med Piemonte som mål. Det är en chans att få uppleva de skiftande landskapen genom Europa, och inte minst för att vara helt fri och mobil under vistelsen i Italien. 

Vill du däremot slippa den långs körturen, går det naturligtvis att flyga till Italien. Den flygplats som ligger närmast Saluzzo är Torino Caselle flygplats, som är en av de viktigate internationella ingångsporterna till Piemonte. Flygbolag som Alitalia, Ryanair, British Airways och Air France flyger hit, och det är normalt sätt enkelt att hitta en passande förbindelse från Danmark.

Det finns en järnväg till Saluzzo, men sedan 2012 har denna endast nyttjats till godstransport. Därför är det endast möjligt att komma till staden med buss, om du inte väljer att hyra en bil på Turin flygplats - något vi rekommenderar att du gör för att ha mer frihet under semestern.

Beställ din resa till Saluzzo i Piemonte som ett samlat paket 

På Escapeaway har du möjlighet att beställa endast en semesterbostad, eller ett helt paket som inkluderar flyg, inkvartering och eventuell hyrbil. Fördelarna med en paketresa är att du täcks av Resegarantifonden, paketreselagen och den utvidgade ansvarsförsäkring som Escapeaway har tecknat hos Gouda Rejseforsikring. Du bestämmer naturligtvis själv, hur många dagar du vill resa, och du kan flyga från de flesta större flygplatser i Sverige och Danmark.

>>> Mer information om resor till Piemonte med flyg

Utflykter

Reser du till Saluzzo med barn, kommer säkert en tur eller två till badlandet Cupolelido eller Parco Acquatico Atlantis, som båda ligger inom relativt kort avstånd. Här finns flera vattennöjen för både stora och små vattendjur. 

Är det mer kulturella upplevelser som lockar, kan du t.ex. åka till barockstaden Bra, som är full av kultur med gamla yggnader och trevliga torg. Bra är dessutom känd som centrum för den internatinella "Slow Food-rörelsen", och ger således rik möjlighet att dyka ner i den lokala gastronomin. I det hela taget har du en bra utgångspunkt att få en semester med stora kulinariska upplevelser när du bor i Saluzzo. I det närliggande vindistriktet Langhe väntar t.ex. många goda vingårdar och berömd vinstäder, som t.ex. Barolo.

Lokala länkar

Stadens officiella hemsida hittar du här

Stadens turisthemsida hittar du här

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i Saluzzo