Resor till Romano Canavese

Romano Canavese är en vacker liten småstad i den norra delen av provinsen Torino. Landskapet i närområdet runt staden är relativt platt med låga böljande kullar men bara några få kilometer bort börjar Alperna torna upp sig mot himlen. Den varierade terrängen har gjort området till ett populärt resmål bland motionscyklister som här hittar många natursköna och utmanande vägslingor att ge sig i kast med. En cykel är dock inte nödvändig för att du ska få en underbar semester med stora naturupplevelser i Romano Canavese.

Storslagen natur och pulserande storstadsliv

I Romano Canavese befinner du dig inom kort köravstånd från Valle d'Aosta som är känd som en tummelplats för skidsport och bergsvandring samt Gran Paradiso Nationalparken med orörd natur och ett unikt djurliv. Samtidig väntar det dig många spännande och kulturella upplevelser på en resa till detta område.

Söder ut ligger Italiens första huvudstad och kanske landets mest eleganta storstad Turin med ett sprudlande kulturliv som spänner över allt från mondäna art-nouveau caféer och stora marknader till spännande museer och kungliga palats. Det ligger dessutom flera mindre men väl så spännande städer inom räckhåll. Reser du till Romano Canavese kan du därför även utnyttja de bra inköpsmöjligheterna och en värld av bra matställen i Ivrea som bara ligger 10 kilometer norrut. Reser du hit i februari kan du uppleva den årliga apelsin-festivalen då deltagarna kämpar mot varandra på stadens torg genom att från hästvagnar kasta apelsiner på varandra som i ett snöbollskrig fast med apelsiner.

I själva Romano Canavese finns det också en handfull bra matställen men affärsliv är det inte så mycket av. Det är oavsett trevligt att gå en tur längs den gamla stadens snirklande, stenbelagda gator på vilka du möter fler lokala än turister.

Närmsta flygplats, om du inte vill köra hela vägen till norra Italien, är Turins flygplats. Det går bussförbindelser mellan Romano Canavese och Turin, men vill du få ut mesta möjliga av semestern kan det rekommenderas att hyra en bil på flygplatsen.

Du kan verkligen se fram emot att få uppleva Romano Canavese med Escapeaway. Vi är specialister på resor till Romano Canavese där du bor på noga utvalda hotell under din resa. Du kan resa i precis det antal dagar som du själv vill och har även möjlighet att kombinera flera olika hotell på en rundresa.

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i Romano Canavese