Resor till Roccaverano

Trevlig landsort i Piemonte

Roccaverano som ligger djupt in i Piemonte, i ett område där det vackra landskapet står i fokus, gränsar till det världskända vindistriktet Langhe.

Det finns inte så många sevärdheter i själva Roccaverano, men i gengäld har staden ett bra läge och är en bra utgångspunkt för dig som önskar utforska Piemonte-regionens alla pittoreska medeltida städer och vackra natur. Det är endast en timmes bilfärd till vinstäderna Barolo och La Morra, som ligger i den andra änden av distriktet. Den större staden Acqui Terme ligger cirka 25 km bort, medan Medelhavet vid Savona i Ligurien ligger 60 km bort.

Karta över Roccaverano

Klicka på kartan här nedan för att få en överblick över staden samt för att se vilka semesterbostäder vi tillhandahåller i området.

Roccaverano är en trevlig liten landsort som ligger på en backe i södra Piemonte omgiven av skog, gårdar och gräsängar. Det är den högsta punkten i denna del av regionen. Byn är känd för att producera den bästa getost du kan hitta i Piemonte, under betäckningen Robiola di Roccaverano doc - en mild och krämig getost som smakar fantastiskt.

I byn finns ett litet hotell med tillhörande restaurang, ett café, ett posthus och en liten mataffär. Detta lilla samhälle är, storleken och placeringen i åtanke, fint presenterat med sina ca. 500 invånare - men är däremot inte någon metropol. Vi rekommenderar att ta turen förbi Monastero Bormida där du hittar både apotek, bank, restaurang, café och en slaktarem som många lokala invånare är villiga att köra långt för att besöka.Hotell eller semesterlägenhet i Roccaverano?

Hos Escapeaway har du tillgång till fler än 1800 semesterlägenheter i Italien, däribland ett brett urval handplockade hotell, villor och semesterlägenheter i Piemonte.

Är du på jakt efter den perfekta semesterbostaden i Roccaverano? I sökmotorn här på sidan hittar du vårt urval av handplockade hotell, villor och semesterlägenheter i och omkring landsorten. Använd gärna filterfunktionen i sökmotorn för att hitta helt rätt.

Drömmer du om en semester, där du kan vara helt för dig själv och bara slappna av? Då ska du överväga att hyra en hel villa i Piemonte. Det är en perfekt lösning, om ni är en större grupp som reser tillsammans - så att ni kan mysa vid poolen och i trädgården utan att dela med andra gäster. Det är också en ypperlig chans att komma nära lokalbefolkningen - det är t.ex populärt att boka en lokal matmamma att komma också laga mat, eller ge en matlagningskurs i villan.

Har du frågor, eller behöver hjälp med att hitta precis rätt bostad i Piemonte för dig, så är du alltid välkommen att kontakta oss.

Flygplatser och lokal transport

Vill du köra till Piemonte från (mellersta Sverige) är det cirka 1700-1800 km, vilket är ett överkomligt avstånd, och många åker därför också på en bilsemester med Piemonte som mål. Det är en chans att få uppleva de skiftande landskapen genom Europa, och inte minst för att vara helt fri och mobil under vistelsen i Italien. 

Om du däremot vill flyga till Italien, ligger Genova flygplats närmast Roccaverano, men inom räckvidd ligger också flygplatserna i Turin och Milano. Det är därför som regel inga problem att hitta en passande flygförbindelse från Sverige eller Danmark.

Urvalet av flygbolag och rutter ändras löpande. Därför rekommenderar vi att du söker efter aktuell information om flygförbindelser till Italien i sökmaskinen här på Escapeaways hemsida. Där kan du också jämföra priser mellan alla flygbolag, som flyger till Italien. Var uppmärksam på att du inte kan köpa endast flygresan genom oss, men däremot en paketresa till Piemonte, inklusive flyg, inkvartering och eventuell hyrbil.

Närmaste tågstation ligger i Mombaldone, cirka 10 km från Roccaverano. Härifrån har du förbindelse till bland annat Alessandria, Genova och Savona. Det sista stycket från stationen, till byn måste du ta med taxi. Den lite avsides placeringen på den italienska landsbygden, gör att vi ofta rekommenderar våra gäster att hyra en bil - både för att komma lättare fram från flygplatsen, men också för att vara mer fri att åka iväg på utflykter under semestern. 

>>> Läs mer om bilhyra i Italien här

Utflykter

Det saknas inte spännande utflyktsmål när du har Roccaverano som bas. Kör till exempel en tur till den gamla kurstaden Acqui Terme, som utöver sina vackra, gamla byggnader, också bjuder på otaliga restauarnger, caféer, goda vinbarer och är en drömutflykt för en livsnjutare. Medeltida stämning hittar du också i överflöd i Alba, som är känd som lite av ett kulturellt centrum i vindistriktet Langhe, kombinerat med ett lika stort urval av restauranger och handelsmöjligheter.

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i Roccaverano