Resor till Pettenasco

Semester i norra Italien nära idyllisk natur och historiska städer

Pettenasco ligger med sitt välklingande namn vid Ortasjöns sjökant med fantastisk utsikt över i stort sett hela den vackra sjön.

Utsikten över skön här från den östra bredden är betagande, och man kan enkelt se de få husen i staden Pella på den västra bredden, då Ortasjön är smal och överskådlig i storlek.

Pettenasco är i sig själv också ganska överskådlig, och har under 1400 fasta invånare. Detta innebär dock inte att landsorten är en spökstad - tvärtemot hittar du både butiker och restauranger samt olika inköpsmöjligheter. Detta är inte så överraskande, när man tar stadens idylliska läge i betraktande, som befinner sig hela vägen nere vid sjön.

De omrkringliggande, skogsklädda bergen bjuder in till vackra vandringsturer och kör du över till Stresa vid Maggioresjön, kan du spela på två högt belägna golfbanor. För äkta livnjutare kommer regionens alla vingårdar naturligtvis också ha en stor dragningskraft, liksom det väntar många spännande kulinariska upplevelser på alla trevliga restauranger och trattorior du möter på dina turer i området. 

Karta över Pettenasco

Klicka på kartan här nedan för att få en överblick över staden samt för att se vilka semesterbostäder vi tillhandahåller i området. 

Gammal stadsdel

Pettenasco har en liten äldre stadsdel och en intressant gammal kyrka, S. Audenzio med ett vackert klocktorn. Från Pettenasco är det endast ca. 3 km till Orta San Giulios stadskärna.Vill du shoppa lite ligger det en outlet "Alessi" i Omegna (norr om staden). Dessutom är det möjligt att besöka den kända grappa producenten "Francoli".Handplockade semesterbostäder i Pettanasco

Hos Escapeaway har du tillgång till fler än 1800 semesterlägenheter i Italien, däribland ett brett urval handplockade hotell, villor och semesterlägenheter vid Ortasjön i Piemonte.

Är du på jakt efter den perfekta semesterbostaden i Pettanasco? I sökmotorn här på sidan hittar du vårt urval av handplockade hotell, villor och semesterlägenheter i och omkring landsorten. Använd gärna filterfunktionen i sökmotorn för att hitta helt rätt.

Drömmer du om en semester, där du kan vara helt för dig själv och bara slappna av? Då ska du överväga att hyra en hel villa i Piemonte. Det är en perfekt lösning, om ni är en större grupp som reser tillsammans - så att ni kan mysa vid poolen och i trädgården utan att dela med andra gäster. Det är också en ypperlig chans att komma nära lokalbefolkningen - det är t.ex populärt att boka en lokal matmamma att komma också laga mat, eller ge en matlagningskurs i villan.

Har du frågor, eller behöver hjälp med att hitta precis rätt bostad i Piemonte för dig, så är du alltid välkommen att kontakta oss.

Flygplatser och lokal transport

Det förhållande vis korta avståndet från Sverige till norra Italien, har gjort det populärt att åka på bilsemester till Piemonte. Men om du vill undvika att spendera tid på vägarna genom Europa, finns det också åtskillia internationella flygplatser inom räckvidd från Pettenasco. Närmast ligger Milano Malpensa flygplats, som i skrivande stund bland annat betjänas av lågprisbolagen Ryanair, easyJet och Vueling, men också av andra erkända flygbolag. Du kan också välja att flyga till flygplasterna i Bergamo eller Turin.

Det enklaste sättet att hitta den bästa flygförbindelsen, är att använda sökmotorn här på Escapeaway, där du snabbt hittar du bästa priserna och flygrutterna till samtliga flygplatser i Italien. 

Stadens tågstation ligger på linjen mellan Domodossola och Novara. Med ett byte på vägen, är det därför möjligt att komma hit med offentlig transport från exempelvis Milano. Vi du dock komma snabbare fram till din semesterbostad, är en hyrbil ofta att föredra. En bil ger dig dessutom frihet att åka iväg på utflykter under semestern, utan att behöva kontrollera tidtabeller och liknande.

Utflykter

Runt Ortasjön ligger den vackra medeltida staden Orta San Giulio som är en av höjdpunkterna du bör avsätta tid att besöka. Om inte annat, så för att spatsera runt på de stämningsfulla gamla gatorna i stadskärnan. Vi rekommenderar också att ta en båttur härifrån, ut till den lilla ön, Isola di San Giulia, var det bland annat ligger ett kloster.

Vill du utforska sevärdheter lite längre bort, är Valsesia-dalen ett bra ställe att starta på. Detta är ett område bestående av flera dalar, som rymmer öde natur med brusande älvar och floder, samt historiska småstäder.

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i Pettenasco

Vad tycker gästerna om i Pettenasco?

8,3
Samlade gästomdömen
Baserat på 12 recensioner