Resor till Oggebbio

Semester med utsikt till Italiens näst största sjö: Lago Maggiore

Oggebbio ligger vid den vackra Maggioresjön i gröna omgivningar. Här kan du kombinera en badsemester vid sjön, med trevliga utflykter i bergen.

Oggebbio består av hela 15 små lokalsamhällen som ligger med gröna backarna i bakgrunden med herrgårdar och välansade trädgårdar utspridda över landskapet. Det är en liten stad med många hus utspridda bland kastanjeträd på olika terrassnivåer med utsikt till sjön.

Området runt Maggioresjön har varit bebott av åtskilliga folkslag genom tiden, som har lockats hit av det milda klimatet med svala briser om sommaren och backarnas skydd mot kylen om vintern. Det är nog av samma grund som semesterresenärer kommer hit numera. 

Karta över Oggebbio

Klicka på kartan här nedan för att få en överblick över staden och områdets geografi, samt för att se vilka semesterbostäder vi tillhandahåller i området. Hotell eller semesterlägenhet i Oggebbio?

Hos Escapeaway har du tillgång till fler än 1800 semesterlägenheter i Italien, däribland ett brett urval handplockade hotell, villor och semesterlägenheter runt Maggioresjön i Piemonte.

Är du på jakt efter den perfekta semesterbostaden i Oggebio? I sökmaskinen här på sidan hittar du vårt urval av handplockade hotell, villor och semesterlägenheter i och omkring landsorten. Använd gärna filterfunktionen i sökmaskinen för att hitta helt rätt.

Har du frågor, eller behöver hjälp med att hitta precis rätt bostad i denna del av Italien för dig, så är du alltid välkommen att kontakta oss. Våra resekonsulter sitter redo att ge dig tips till den helt perfekta semesterna för dig, oavsett om du drömmen om en aktiv semester eller en avslappnande badsemester. 

Flygplatser och lokal transport

Maggioresjön ligger inom överkomligt avstånd från Sverige, om du vill åka på en bilsemester till Italien. Vill du däremot slippa körturen genom Europa, finns det också goda möjligheter att flyga. Ska du spendera semestern i Oggebbio, är Milano Malpensa flygplats den som ligger närmast, men också Bergamo och Turin flygplats ligger inom räckvidd. På dessa flygplatser hittar du bland annat lågprisbolag som Ryanair, easyJet, Vueling och Norwegian. 

I sökmotorn här hos Escapeaway kan du själv enkelt och snabbt hitta de bästa priserna och flygförbindelserna till alla italienska flygplatser. 

Det kör bussar längs sjön, vilka stannar i Oggebbio, men det kommer kräva några byten på vägen om du kommer från t.ex. Milano Malpensa. Därför väljer många flygresenärer att hyra en bil på flygplatsen, och får då det bästa av två världar. Med en hyrbil, går det inte bara snabbt att komma fram till din semesterbostad - du får också fler möjligheter att åka iväg på spontana utflykter under semestern. Vi rekommenderar därför att du exempelvis beställer en hyrbil på Milano Malpensa flygplats, redan hemifrån, så att du är säker på att det finns en bil till dig när du anländer. 

Restauranger och shopping

Det finns en minimarknad, ett apotek och några få enklare restauranger i staden (som också har pizza på menyn). 

Utflykter i bergen kombinerat med bad

I Oggebbio kan du kombinera en badsemester vid sjön, med utflykter till bergen, där det finns en massa vandringsleder. Är det inte tillräckligt med aktivitet, kan du också svinga golfklubborna på flera banor i området. På Golf Club Des Iles Borromées kan du t.ex. spela 18 hål med utsikt över sjön.

Ska du på utflykt, kan det rekommenderas att ta en tur till den gotiska kyrkan i Novaglio och till Cadessino, där du kan se på freskon från 1400-talet i stadens kapell Sant'Agata. Ta också en tur med kabinbanan från Carciano i utkanten av Stesa oupp på bergstoppen Mottarone, varifrån du har några av de bästa utsikterna i Piemonte. För de trädgårdsintresserade, är det också värt att nämnda alla de vackra trädgårdarna, som t.ex. den botaniska trädgården vid Villa Taranto i Verbania, mindre än 10 km från Oggebbio.

Vill du vara säker på att få uppleva områdets största sevärdheter, så erbjuder vår samarbetspartner en värld av spännande utflykter i Piemonte, i sällskap med en lokal, certifierad guide. Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i Oggebbio