Resor till Nizza Monferrato

Mysig stad med vackra omgivningar

Nizza Monferrato ligger i Asti provinsen, ett vackert område som bjuder på fält och gröna kullar där vinrankor trängs med hasselnötsträd. Här finns ett historiskt centrum och ett bra utbud av barer, restauranger och affärer.

Nizza Monferrato har ett strategiskt läge, i hjärtat av Monferrato och nära några av regionens mest omtyckta sevärdheter. Staden ligger även bra till för dig som vill besöka Asti, Alba, Alessandria och Acqui Terme. Då här finns en tågstation, kan du till och med låta bilen stå när du t.ex. vill besöka Asti eller Torino.

Vin, saffran och lin

Området, Monferrato, är viktigt och man producerar här världskända viner, både röda som "spumanti". Men det är inte bara vin som är av betydelse utan här stoltserar man med även med sin saffran, säd och lin. Inte bara området utan även staden har en del historia att berätta och man har hitta dokumentation från år 1021 och då under benämningen villa curte Nicia. Trots detta bestämde man sig för att datera stadens ursprung till år 1225. Monferrato är med på Unescos lista.

Fint litet centrum

I Nizza Monferrato, som endast har runt 12.000 invånare, hittar du det mesta du behöver. Här finns bensinstationer, apotek, banker, postkontor, både mindre och större matbutiker, barer, restauranger och affärer av olika slag. I staden finns även en loppmarknad som är populär och där du kan hitta en del antikvariat. En tågstation samt lokala transportmedel gör att du kan låta bilen stå om du känner för detta.

I centrum kan du strosa längs mindre gator och staden har en del byggnader från 1700, - och 1800-talet. Stadens katolska kyrkor (San Siro, San Giovanni in Lanero och Sant'Ippolito), stadshuset (Palazzo Comunale) och Palazzo Crova är några av sevärdheterna, liksom boskapsmarknaden vid Piazza Garibaldi.
 

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i Nizza Monferrato

Vad tycker gästerna om i Nizza Monferrato?

9,3
Samlade gästomdömen
Baserat på 6 recensioner