Resor till Neive

Charm, vin och utsikt

Fira semestern i Neive och du får allt av det goda. Omgiven av vinmarker är ramarna för en avkopplande semester med gastronomi, vin och vacker natur satta.

Charm och lokal prägel

Neive ligger som en pärla mitt i det kända vinområdet Langhe. Kommunen har knappt 3 000 invånare och erbjuder en enastående stadskärna från Medeltiden, därför har staden nyligen kommit på listan över de vackraste medeltidsstäderna i Italien: I borghi più belli d'Italia.

Staden fick sitt namn efter en romersk familj som bodde i området runt år 100 f.Kr. Omkring staden hittar du vinmarker så långt ögat når och området präglas av vingårdar, där många är öppna för besökare. Man kan se ända till den närliggande och välkända vinbyn Barbaresco från stadens utsiktspunkter.

Att promenera runt i Neive är som att kliva in i Medeltiden och staden har i hög grad bevarat sin charm och äkthet. Här finns några få restauranger och vinbarer, men annars finns här endast bostäder och lugn och ro.

Karta över Neive

Klicka på kartan härunder för överblick över semesterboende i staden samt en översikt över de närmaste flygplatser och avstånd till städer i Skandinavien.Hotell, villa eller semesterlägenhet?

Hos Escapeaway erbjuder vi dig ett urval av mer än 1.500 semesterbostäder i Italien, häribland handplockade hotell, hus och semesterlägenheter i regionen Piemonte. 

Använder du sökmaskinen ovanför får du snabbt en överblick över tillgängliga boende i och omkring Neive. 
 
För dig som drömmer om en semester i fridfulla, genuina omgivningar är en semester på en agriturismo i Norditalien en möjlighet värd att överväga. Det kan t.ex. vara en vingård i Toscana, som inrett några semesterlägenheter på gården. I Piemonte är det heller inte osedvanligt att produktionen t.ex. består av nötter. Under alla omständigheter är detta en semesterform som är perfekt för dig som önskar att uppleva det genuina Italien.

Har du frågor om de olika ställena vi förmedlar, eller önskar konkreta förslag står vi till förfogande för tips och råd. Kontakta oss på telefon, mejl eller chat redan idag.

Transport

Italien har flera internationella flygplatser. Ska du hålla semester i Piemonte och kanske i Neive är den närmaste Turins flygplats, Caselle. Här och på andra flygplatser i norra Italien landar flera flygbolag med fina förbindelser till Sverige och resten av Skandinavien.

Det finns inte mycket kollektivtransport till Neive då staden är lite. Det finns enstaka bussförbindelser till Turin och Cuneo. Vi rekommenderar att du har en bil till förfogande, antingen om du själv bilar till Italien eller hyr en bil. Med hyrbil blir transporten till och från flygplatsen smidig, men även möjligheten att göra flera spännande utflykter under semestern som du annars inte kunnat.

Restauranger och shopping

Du kan välja mellan en handfull matställen i Neive. På de flesta ställe är stämningen mycket avslappnad och många av gästerna är ofta lokala. På samma vis ska man endast köra ganska få kilometer för att finna ännu fler trevliga restauranger i närområdet.

Förutom möjligheten att köpa goda, lokala viner är urvalet av inköpsmöjligheter ganska begränsat i stan. Det är dock inte långt till supermarket och butiker i t.ex. Alba (13km), men det är en fördel med bil. För upplevelsen skull kan det även rekommenderas att besöka marknaderna i regionens städer, där du både finner goda råvaror och kan uppleva en charmig sida av den italienska vardagen.

Utflykter

Vin är den helt stora attraktion i detta område, och mycket tid kan användas till att besöka vingårdar. Men du får inte glömma att du även har en fin utgångspunkt för att utforska charmiga små medeltidsstäder med intressanta historiska sevärdheter som Asti och Bra. Även här finns det naturligtvis ofta fina möjligheter att krydda semestern med kulinariska upplevelser.

Lokala länkar

Du finner stans officiella hemsida här (italienska)

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i Neive

Vad tycker gästerna om i Neive?

8,9
Samlade gästomdömen
Baserat på 39 recensioner