Resor till Moretti

Oförstörd landsort med bra läge

Moretti som ligger på 800 meters höjd mitt i Apenninerna, som ligger på gränsen till Ligurien, är ett helt oförstört samhälle med väldigt få turister.

Moretti är en litet samhälle med cirka 1200 invånare, men staden har trots det några hotell - fyra stycken för att vara exakt.

Vad Moretti saknar i storlek och liv (här finns varken något nattliv eller några kulturella erbjudanden), kompenseras av ett lugn och fridfullhet och vackra omgivningar. Naturen är storslagen, luften frisk, och det är inte långt till Liguriens kust eller kulturstäderna i Piemonte. Från Moretti utgår två vandringsleder, perfekt för att få upp aptiten inför alla goda måltider.

Stranden vid Varazze ligger således bara 34 km bort, medan vinstäder såsom Acqui Terme och Asti ligger på mellan 24 och 70 km härifrån.

Karta över Moretti

Klicka på kartan här nedan för att få en överblick över de semesterbostäder vi tillhandahåller i området, samt för att se avstånden till flygplatser och andra städer i norra Europa.Hotell, villa eller semesterlägenhet?

Hos Escapeaway har du tillgång till fler än 1500 semesterlägenheter i Italien, däribland ett brett urval handplockade hotell, villor och semesterlägenheter i Piemonite.

Är du på jakt efter den perfekta semesterbostaden i Moretti? I sökmaskinen här på sidan hittar du vårt urval av handplockade hotell, villor och semesterlägenheter i och omkring landsorten. Använd gärna filterfunktionen i sökmaskinen för att hitta helt rätt.

Drömmer du om en semester, där du kan vara helt för dig själv och bara slappna av? Då ska du överväga att hyra en hel villa i Piemonte. Det är en perfekt lösning, om ni är en större grupp som reser tillsammans - så att ni kan mysa vid poolen och i trädgården utan att dela med andra gäster. Det är också en ypperlig chans att komma nära lokalbefolkningen - det är t.ex populärt att boka en lokal matmamma att komma också laga mat, eller ge en matlagningskurs i villan.

Har du frågor, eller behöver hjälp med att hitta precis rätt bostad i Piemonte för dig, så är du alltid välkommen att kontakta oss.

Transport

Det finns åtskilliga internationella flygplatser inom rimligt avstånd, om du gärna vill flyga till Italien. Ska du bo i Moretti, är Genova flygplats den som ligger närmast, men inom rimligt avstånd ligger exempelvis också flygplatserna vid Turin och Milano. Normalt sätt kan du välja från en mängd olika flygbolag, såsom Ryanair, easyJet, SAS och Norwegian när du ska hitta en flygbiljett. 

Urvalet av flygbolag och rutter ändras löpande. Därför rekommenderar vi att du söker efter aktuell information om flygförbindelser till Italien i sökmaskinen här på Escapeaways hemsida. Där kan du också jämföra priser mellan alla flygbolag, som flyger till Italien.

Närmaste tågstation ligger i Acqui Terme 24 kilometer norrut, varifrån det finns bussförbindelse till Moretti. Det är alltså i princip möjligt att komma till och från staden med offentlig transport från t.ex. Turin och Genova, men det kan vara en långsam affär med flera byten under vägen. Därför rekommenderar vi alltid en hyrbil - inte bara för att lättare komma fram från flygplatsen, men också för att ha mer frihet att åka iväg på utflykter under löpet av semestern.

Restauranger och butiker

Man kan inte hävda, att Moretti är en av Italiens stora kulturstäder eller modecentrum. Faktiskt finns här endast en pyttelisten köpman, utöver de fyra hotellen. Du ska inte förvänta dig restauranger och caféer inom promenadavstånd från staden. I områdets lite större städer, som t.ex. Acqui Terme, finns i gengäld stora möjligheter att dyka ner i Piemontes många delikatesser och trevliga restauranger. 

Utflykter

Acqui Terme, är som namnet antyder en traditionell kulturstad, och ligger inom relativt kort avstånd. Här kan du lätt få en dag att gå, genom att njuta av stadens otaliga restauranger, caféer, goda vinbarer och vackra byggnader.

Storstäder som Milano, Turin och Genova ligger också inom räckvidd, och är perfekta utflyktsmål för en dagsutflykt om du t.ex. får lust att åka iväg på en shoppingtur. Ska det power-shoppas, är det inte heller långt till Serravalle Designer Outlets, som är det största av sitt slag i Europa.

Även om regionen framförallt är känd för sina medeltida städer och sin gastronomi, kan du också packa ner badkläderna. Varazze vid Liguriens kust ligger inte långt bort i bil, och staden är känd för sin fina badstrand.  

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i Moretti