Resor till Montelupo Albese

Trevlig landsby med utsikt till vinlandskapet

Montelupo Albese, Montluv på lokaldialekt är en liten kommun med bara 500 invånare. Landsbyn är karakteristisk och trevlig.

Placerad på en höjd 564 meter över havet innebär en fin utsikt där du på klara dagar ser Alperna med Matterhorn och Monte Rosa i fjärran. Det är naturligtvis också fin utsikt till området böljande vinlandskap vars druvor används till produktionen av berömda viner som Barolo, Barbera, Dolcetto och Barbaresco. I området ligger flera små trevliga städer som t.ex. Diano d’Alba och Rodello.

Områdets ekonomi är till stor del baserad på lantbruk och turism. Många reser hit för att fördjupa sig i gastronomiska upplevelser samt det vackra landskapet med milt klimat som gör det upplagt för aktiv semester med vandring och cykling.

Håller du sommarsemester här har du möjlighet att uppleva en byfest som äger rum den 15 juli.

Karta över Montelupo Albese

Klicka på kartan nedan för överblick över semesterbostäder i området samt en översikt över närmaste flygplatser och avstånd till städer i Nordeuropa.Hotell, vingård eller lägenhet?

Hos Escapeaway kan vi erbjuda dig ett urval på mer än 1.500 semesterboende i Italien, vilket inkluderar många handplockade hotell, vingårdar, hus och lägenheter i Piemonte. 

Använd sökmaskinen ovanför till att få en snabb översikt över tillgängliga boende i och omkring Montelupo Albese. Söker du den perfekta basen för en semester med kulinariska upplevelser kan vi rekommendera dig att överväga en semester på en agriturismo i Norditalien

En agriturismo är det vi på svenska kallar en bondgård eller lantställe, men i Italien kan det till exempel vara en vingård som hyr ut rum eller lägenheter på stället. Det är ofta en enastående möjlighet att båda njuta av fridfull lantlig idyll samtidigt som du kommer helt nära det äkta Italien.

Har du frågor om våra olika boende eller bara önskar hjälp att välja rätt är du välkommen att kontakta oss. Våra resekonsulenter sitter redo att svara på frågor som kan hjälpa dig få den bästa semestern i Italien.

Transport

Det finns fina möjligheter att flyga från Sverige till det norra Italien. Ska du hålla semester vid Montelupo Albese är det i princip lika långt från Turinos flygplats som till Genovas flygplats. På dessa flygplatser finner du bland annat lågprisbolag som t.ex. Ryanair och Vueling, så det finns ofta goda möjligheter att finna en billig flygresor. 

Det går buss till stan från bland annat Alba. Önskar du komma omkring på semestern och verkligen uppleva området rekommenderar vi varmt att du hyr en bil. Ifall du inte själv kör i egen bil från Sverige är det förhållandevis prisvärt att boka en hyrbil i Italien, framför allt om du förbokar bilen hemifrån. Med en hyrbil till förfogande sparar du en massa tid i jämförelse med kollektivtransport.

Restauranger och shopping

Montelupo Albese har det viktigaste i form av en restaurang, Trattoria in Piazza, postkontor och en liten affär. Du ska sedan inte köra långt för att finna ännu fler restauranger och inköpmöjligheter i grannstäderna.

Vill du på shoppingtur är en dagstur till storstaden Turin upplagd, men också flera av de mindre städerna i området som t.ex. Alba. Under en semester i Piemonte är det naturligtvis nästan ett måste att köpa någon god flaska vin med hem, samt andra delikatesser som tryffel och choklad. 

Utflykter

Montelupo Albese i sig själv har inte många sevärdheter men ligger dock mycket välplacerad om semestern ska präglas av vingårdsbesök och upplevelser i landskapet och städerna.

Kör t.ex, en tur till Castello di Grinzane Cavour vid Alba, där du får möjlighet för en guidad vinprovning samt möjligheten att avnjuta goda lokala rätter och viner i restaurngen.

För vinkännare är det nästan omöjligt att inte besöka Barolo, som gett namn till det berömda vinet. Det är dock bara en av många charmiga städer i regionen, som präglas av historia, kultur och marknader.

Lokala Länkar

Du finner stadens officiella hemsida här

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i Montelupo Albese