Resor till Montegrosso d'Asti

Man kan nästan höra på namnet att Montegrosso d'Asti är en liten stad på en kulle cirka 9 kilometer söder om Asti. Det sägs att Montegrosso d'Asti grundlades på 1100-talet när folk försökte fly undan den pestepidemi som härjade nere i dalens städer. Högst upp i denna lilla charmiga stad ligger Castel di Montegrosso d'Asti som med sina tjocka murar vittnar om att pesten inte var det enda man behövde försvara sig mot på den tiden.

Omgivet av vinodlingar och medeltidsstäder

I dag andas det av lugn och idyll i den lilla staden som ligger i hjärtat av ett av Italiens mest kända vindistrikt. Det omgivande landskapet med sina böljande kullar och milda klimat skapar idealiska förhållanden för att odla vin. Uppe från stadens utsiktspunkter kommer du därför märka att det är vinodlingar som präglar landskapet så långt ögat kan nå.

Reser du till Montegrosso d'Asti så har du en perfekt utgångspunkt för en semester med fokus på gastronomi och vin. Det tar bara en kvart att köra till Asti där du utöver otaliga restauranger och vinbarer även har ett bra urval av spännande delikatessaffärer med lokala produkter. Har du turen att vara i Montegrosso d'Asti den tredje söndagen i september så får du naturligtvis inte heller gå miste om den årliga Palio i Asti. Denna traditionella hästkapplöpning skapar en speciell stämning i staden.

Sensommaren är på det hela taget en bra tidpunkt att åka till Montegrosso d'Asti. Vid denna årstid är det ofta byfester att uppleva i området och vinskörden börjar. På våren och sommaren finns det emellertid också mycket att uppleva i Piemonte. Du kan lätt få det mesta av en semester att gå åt bara med att utforska närområdets mysiga medeltidsstäder och vingårdar. Utöver Asti har du heller inte långt till flera av regionens andra kända städer som Alba och Bra.

Med bil kan du nå vida omkring om du har Montegrosso d'Asti som din utgångspunkt. Det vackra böljande landskapet omkring staden inbjuder dock även till kortare utflykter till fots eller på cykel. Efter en upplevelserik dag kan du avsluta med en måltid på någon av de lokala restaurangerna som liksom inne i de mer kända grannstäderna serverar mat av högsta kvalitet. Behöver du göra några inköp så ligger det ett par supermarkets precis nedanför staden.

Vi ser fram emot att hälsa dig välkommen hos Escapeaway Resor som gäst på ett av våra hotell som vi hittat till vårt program över resor till det charmiga Montegrosso d'Asti.

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i Montegrosso d'Asti

Vad tycker gästerna om i Montegrosso d'Asti?

9,3
Samlade gästomdömen
Baserat på 6 recensioner