Resor till Monforte d'Alba

Den lilla staden Monforte d'Alba ligger omgiven av vinodlingar i det välkända vindistriktet Langhe, som är känt bland annat för att producera vinerna Barolo, Barbaresco och Asti Spumante och för sitt kök som räknas bland de bästa i Italien. Boka din resa till Monforte d'Alba med Escapeaway i dag!

En resa till denna delen av Piemonte-regionen ger dig en enastående möjlighet till att utforska några av Italiens bästa viner och välrenommerade vingårdar. Regionen är dessutom känd för sitt fina kök.

Barolo och Nutella

Trots sin beskedliga storlek har Monforte d'Alba ett bra urval av restauranger, vilket är vanligt i många av regionens städer, Här kan du låta dig väl smaka av regionens stolta kulinariska traditioner. Har du rest hit för att tillbringa en riktig livsnjutarsemester med fokus på maten, är det även en god idé att avsätta mycket tid till att utforska grannstäderna. Där hittar du allt från gourmetrestauranger med Michelin-stjärnor, som skapar spännande nya rätter med utgångspunkt från området egna färska råvaror, till mer anspråkslösa, familjedrivna trattorior med fokus på det traditionella kökets klassiker.

Sist men inte minst kan du se fram emot att du på en resa till Monforte d'Alba får den perfekta ursäkten för att söta till semestern lite extra med Nutella. Det kaloririka chokladpålägget med sin krämiga konsistens har nämligen sitt ursprung just här i Piemonte-regionen. De många hassel träden du kan se på din resa runt omkring i området är med andra ord inte bara till pynt utan odlas för att leverera nötter till Nutella-produktionen.

Väljer du att resa till Monforte d'Alba, får du inte bara en bra utgångspunkt för att fördjupa dig i Piemontes gastronomiska härligheter utan även för att utforska regionens mest intressanta städer och sevärdheter. Karaktärsfulla medeltida städer så som Alba, Barolo och Bra ligger alla inom kort köravstånd. Ta gärna med cykel eller hyr en på plats för det finns alla möjligheter till vackra turer i närområdet. Det är ett bra sätt att verkligen ta till sig området och upptäcka små pärlor som andra turister i bil bara susar förbi. Terrängen är i och för sig ganska kuperad så du får nog lite svett i pannan men gör samtidigt att du med gott samvete kan avsluta dagen med en härlig måltid och ett glas gott rödvin.

Charmig historisk stadskärna

Monforte d'Alba är ett idealiskt resmål för dig som är i behov av en avkopplande semester i lantliga omgivningar. Den mysiga historiska stadskärnan består av smala stenbelagda gator och små torg med butiker och någon enstaka minimarket där du kan köpa dina dagliga förnödenheter. Du bör åtminstone gå en tur längs de branta gatorna upp till Palazzo Scarampi, varifrån du har en fantastisk utsikt över staden och det omkringliggande böljande landskapet.

Uppe vid borgen hittar du även Horszowski-amfiteatern som är uppkallad efter Mieczyslaw Horszowski. Den berömde pianisten invigde amfiteatern 1986, vilken sedan dess har använts för konserter, teaterföreställningar och filmvisningar. Amfiteatern utgör bland annat mittpunkt för den årliga jazzfestivalen, som efter hand har blivit en stor attraktion som lockar många besökare till staden.

Vill du träffa stadens lokalbefolkning och uppleva äkta italienskt landsortsliv så bör du stanna i stan på måndagar som är veckans marknadsdag. Om du bor i lägenhet med självförsörjning så kan du på marknaden köpa färska råvaror och delikatesser från de lokala lantbrukarna. Får du behov av att göra lite större inköp under semestern är det emellertid en fördel att ha tillgång till bil, för då kan du till exempel lätt ta dig till Alba (cirka 20 kilometer), som förutom en mängd av restauranger även har flera supermarkets.

Boka din resa till Monforte d'Alba online

Eller få ett skräddarsytt erbjudande på en rundresa helt utifrån dina egna behov och önskemål och där du bor på flera hotell under din semester. Vill du boka din resa till Monforte d'Alba online kan du välja en paketresa som inkluderar flygresa, hotellvistelse, transfer tur/retur från flygplatsen eller en hyrbil som står klar vid din ankomst till flygplatsen i Italien. Vill du hellre själv arrangera din resa till Piemonte kan du naturligtvis nöja dig med att enbart boka ditt hotell, villa eller semesterlägenhet genom Escapeaway.

>> Läs även om resor till Canale d'Alba
>> Läs här om vingårdssemester i Piemonte

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i Monforte d'Alba

Populära hotell i Monforte d'Alba

Italien, Norra Italien, Piemonte, Monforte d'Alba
9,0
Fantastiskt
86 omdömen
  • Närmaste flygplats: 107 km
  • Avstånd till centrum: ca. 500 m
  • Pool (ev. säsongsöppen)
Italien, Norra Italien, Piemonte, Monforte d'Alba
9,1
Fantastiskt
120 omdömen
  • Närmaste flygplats: 106 km
  • Avstånd till centrum: ca. 3.6 km
  • Pool (ev. säsongsöppen)
Italien, Norra Italien, Piemonte, Monforte d'Alba
  • Närmaste flygplats: 105 km
  • Avstånd till centrum: ca. 1.8 km
  • Pool (ev. säsongsöppen)

Vad tycker gästerna om i Monforte d'Alba?

9,1
Samlade gästomdömen
Baserat på 34 recensioner