Resor till Monchiero

Monchiero är en fridfull liten stad i Piemonte den norditalienska regionen vid foten av Alperna. De äldsta delarna av Monchiero ligger uppe på en liten kulle med huvudparten av staden ligger nere i dalen inte långt från floden Tanaro. Den lilla staden som bara har några hundra invånare har inga egentliga sevärdheter som i sig lockar turister men i gengäld ligger Monchiero nära några av regionens mest kända vinorter och vindistrikt.

Nära berömda vinorter

Bare 10 minuters körning norr ut ligger till exempel Barolo som emellertid bara är en av många måleriska små städer med stolta vintraditioner inom kort avstånd från Monchiero. Det är heller inte särskilt långt till en del större städer så som Bra och Alba som utöver goda och smakfulla viner är kända för deras kulinariska attraktioner med allt från Ferrero Rocher choklad till den kostbara vita tryffeln.

Gastronomiska upplevelser av högsta klass är därför närmast en garanti på en resa till Monchiero. En lika stor del av nöjet med att tillbringa semestern i Piemonte är att bara köra genom det vackra landskapet med sina mjuka kullar och vinodlingar. Med bil kan du ta dig vida omkring men många som reser hit vill uppleva området i lugnare tempo på cykel.

Även om flera av de mest kända städerna ligger nära Monchiero så bör du på en resa till detta vackra område inte enbart sikta in dig på att besöka de mest kända attraktionerna. Vare sig du förflyttar dig med bil, på cykel eller till fots bör du ta dig tid att utforska området lite på måfå. Även i de minsta okända byarna och småstäderna eller på någon avlägsen kulle hittar du ofta någon stämningsfull borgruin som minner om svunna tider eller så hittar du någon liten trattoria som bjuder på kokkonst av överraskande hög klass.

Det ovan nämnda gäller även för Monchiero som har en populär slaktare, dessutom har staden sin beskedliga storlek till trots även ett par vinbarer och restauranger. Under dina utflykter kan du lätt svänga förbi någon supermarket där du kan köpa allt du eventuellt har behov av även om det är mer spännande att göra sina inköp i områdets många små delikatessaffärer. Många av de små städerna har minst en eller ett par sådana delikatessaffärer som säljer lokala produkter av högsta kvalitet.

Har du barn med dig på resan till Monchiero eller skulle du själv känna för lite omväxling någon dag så är det inte mer än en halvtimmes körning till Cupolelido som är ett av regionens mest populära vattenland. Här i Cupolelido finns det gott om vattenrutschkanor och andra roliga nöjen som kan sysselsätta barn och andra vattendjur med barnsliga själar i åtskilliga timmar.

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i Monchiero