Resor till Moncalvo d'Asti

Semester i Tryffellandet

En landsort med cirka 3500 invånare, belägen i det vackra området runt Asti. Moncalvo är bland annat känt för sin tryffel-festival som tar plats i slutet av oktober månad.

Moncalvo d'Asti ligger mitt i Monderrato-distriktet i den vackra provinsen Asti, mitt i de mest erkända tryffel-dalarna. Här är det framförallt den vita tryffeln som har vunnit störst fotfäste. 

Upp från stadens centrala torg, som används antingen till parkering eller marknad, finns en fin utsikt över det backiga landskapet. Staden, som är av romerskt ursprung, har kallats för "den minsta staden i Italien". Men för att vara en landsort med endast 3500 invånare, är här förhållandevis mycket liv och rörelse, med ett par caféer och restauranger, bank, postkontor, apotek, köpman och grönsakshandlar. Precis som i de flesta italienska städer, har Moncalvo dessutom en veckovis marknad som tar plats på torsdagar.

Utöver tryffel-festivalen, är staden också värd för en medeltidsmarknad, Palio di Asti, som de lokala invånarna går in för av hela sitt hjärta och själ.

Karta över Moncalvo d'Asti

Klicka på kartan här nedan för att få en överblick över de semesterbostäder vi tillhandahåller i området, samt för att se avstånd till flygplatser och andra städer i norra Europa.Hotell, villa eller semesterlägenhet?

Hos Escapeaway har du tillgång till fler än 1500 semesterlägenheter i Italien, däribland ett brett urval handplockade hotell, villor och semesterlägenheter i Piemonite.

Är du på jakt efter den perfekta semesterbostaden i Moncalvo d'Asti? I sökmaskinen här på sidan hittar du vårt urval av handplockade hotell, villor och semesterlägenheter i och omkring landsorten. Använd gärna filterfunktionen i sökmaskinen för att hitta helt rätt.

Drömmer du om en semester, där du kan vara helt för dig själv och bara slappna av? Då ska du överväga att hyra en hel villa i Piemonte. Det är en perfekt lösning, om ni är en större grupp som reser tillsammans - så att ni kan mysa vid poolen och i trädgården utan att dela med andra gäster. Det är också en ypperlig chans att komma nära lokalbefolkningen - det är t.ex populärt att boka en lokal matmamma att komma också laga mat, eller ge en matlagningskurs i villan.

Har du frågor, eller behöver hjälp med att hitta precis rätt bostad i Piemonte för dig, så är du alltid välkommen att kontakta oss.

Transport

Moncalvo d'Asti ligger inom rimligt avstånd (ca. 1700 km från mellersta Sverige) om du är sugen på att ge dig iväg på en kör-själv-semester till Piemonte. Föredrar du att flyga, hittar du närmaste flygplats vid Turin, liksom att det finns goda möjligheter att flyga både till Milano och Genvoa. Alla dessa tre flygplatser betjänas tillsammans av ett brett urval flygbolag, såsom Ryanair, easyJet, SAS och Norwegian, så det finns en del att välja emellan om du ska på semeter till denna del av Italien.

Urvalet av flygbolag och rutter ändras löpande. Därför rekommenderar vi att du söker efter aktuell information om flygförbindelser till Italien i sökmaskinen här på Escapeaways hemsida. Där kan du också jämföra priser mellan alla flygbolag, som flyger till Italien.

Det kör bussar till och från Moncalvo d'Asti, men den närmaste tågstationen, Moncalvo Stazione, lades ner 2012. Nu är närmaste stopp, om du kommer från Turin, i Asti, varifrån du kan ta bussen den sista vägen till landsorten. Vill du gärna komma snabbt fram och tillbaka, och inte bekymra dig om körtider, finns möjligheten att hyra en bil på flygplatsen. Hyr du en bil på Turin flygplats, kommer du inte bara snabbare fram till semesterbostaden, utan det underlättar också att åka iväg på spontana utflykter till spännande sevärdheter i regionen.

Utflykter

En kört biltur (ca 17 km) söderut ligger Asti, som med sina vackra medeltida torn, kyrkor och gastronomiska festivaler är ett av de mest uppskattade utflyktsmålen i området. Här, liksom på många andra platser i Piemonte, finns goda möjligheter att dyka ner i de lokala produkterna och njuta av typiska lokala rätter, där tryfflen naturligtvis spelar en stor roll.

Tycker du om goda viner, har du också kommit till rätt ställe. Du kan spendera lång tid på att utforska Langhe vindistrikt och dess vingårdar och städer. Om inte för annat, så för att uppleva områdets vackra, böljande landskap.

Lokala länkar

Stadens lokala hemsida hittar du här

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i Moncalvo d'Asti