Resor till Miasino

Lugn stad omgiven av en vacker natur

Landsbyn Miasiano ligger med sina barockbyggnader och vackra villor, högt över Ortasjön och endast 5 km från Orta San Giulios karaktäristiska medeltida stadskärna.

På stadens smala gator och krön, möter du både barockbyggnader från 1700-talet och vackra villor från 1800-talet. Du kan också uppleva den stora kyrkan San Rocco, och den betagande villan, Villa Negri, som både är två betydelsefulla exemplar på arkitektur i landsorten.

Ortasjön (Lago d'Orta), som omringas av skog, är områdets natursköna pärla. Från huvudstaden Orta San Giulio kan du ta den 10 minuters långa båtturen över till ön Isola di San Giulia, som är tätt bebyggd med pittoreska byggnader - däribland den vackra kyrkan Basilica di San Giulia.

Karta över Miasino

Klicka på kartan här nedan för att få en överblick över staden och områdets geografi, samt för att se vilka semesterbostäder vi tillhandahåller i området. Hotell eller semesterlägenhet i Miasino?

Hos Escapeaway har du tillgång till fler än 1800 semesterlägenheter i Italien, däribland ett brett urval handplockade hotell, villor och semesterlägenheter vid Ortasjön i Piemonte.

Är du på jakt efter den perfekta semesterbostaden i Miasino? I sökmotorn här på sidan hittar du vårt urval av handplockade hotell, villor och semesterlägenheter i och omkring landsorten. Använd gärna filterfunktionen i sökmotorn för att hitta helt rätt.

Drömmer du om en semester, där du kan vara helt för dig själv och bara slappna av? Då ska du överväga att hyra en hel villa i Piemonte. Det är en perfekt lösning, om ni är en större grupp som reser tillsammans - så att ni kan mysa vid poolen och i trädgården utan att dela med andra gäster. Det är också en ypperlig chans att komma nära lokalbefolkningen - det är t.ex populärt att boka en lokal matmamma att komma också laga mat, eller ge en matlagningskurs i villan.

Har du frågor, eller behöver hjälp med att hitta precis rätt bostad i Piemonte för dig, så är du alltid välkommen att kontakta oss.

Flygplatser och lokal transport

Det är perfekt att åka på bilsemester till Piemonte, då regionen ligger i norra Italien och med överkomligt avstånd till den svenska gränsen. Föredrar du däremot att flyga, finns det också många möjligheter att hitta flygbiljetter hit till förnuftiga priser. Bland områdets flygplatser, ligger Milano Malpensa flygplats närmast Miasino, men även t.ex. Bergamo flygplats ligger inom räckvidd. Därför kan du året runt välja mellan ett brett urval flygbolag, när du ska hitta din flygresa. 

Det är lättast att använda sökmotorn här på Escapeaway för att hitta och beställa din flygbiljett. Här kan du nämligen söka efter bästa priser och förbindelser från de olika flygbolagen på en och samma gång. 

Tågstationen Orta-Miasino ligger knappt 2 km från Miasinos stadskärna. Stationen ligger på tåglinjen mellan Domodossola och Novara. Med ett byte på vägen, är det därför möjligt att komma till Miasino med tåg, exempelvis från Milano. Vill du gärna undvika offentlig transport på din resa till din semesterbostad, kan du naturligtvis också hyra en bil. Det är mest praktiskt att boka den online hemifrån och sedan hämta upp den på flygplatsen.

Paketresor till Piemonte med flyg, hotell och hyrbil

Önskar du inte själv sätta ihop din resa, kan du hos oss på Escapeaway nu också beställa en hel paketresa till Piemonte, inkl. flygresa, inkvartering och eventuell hyrbil. Förutom är det är enkelt och lika billigt som om du själv skulle sätta ihop hela resan, är du vid ett köp av en paketresa också täckt av vår utvidgade ansvarsförsäkring och naturligtvis resegarantin.

Utflyktsmål runt Miasino

Det tar inte lång tid att köra ner till Orta San Giulio, där du säkert kommer att spendera många minnesvärda stunder på ett eller flera av caféerna på Piazza Motta mitt i stadens medeltida stadskärna. Önskar du en aktiv semester, finns det också många möjligheter för att ge sig iväg på vandringsturer av olika längd i den vackra naturen runt staden. Du kan t.ex. ta dig upp till "Det heliga berget i Orta", varifrån du har en fantastisk utsikt över sjön. Likaså är turen upp på berget Mottarone, som skiler Ortasjön från Maggioresjön, alla ansträngningar värd (men du kan också ta en linbana hit upp från utkanten av Stresa). På en klar dag kan du från toppen se Alpernas näst högsta berg, Monte Rosa, och en lång rad av regionens andra sjöar.

Därutöver finns det många intressanta utflyktsmål inom kort avstånd från Miasino, såsom Verbania vid den västra bredden av Maggioresjön och Valsesia-dalen, som är något av ett paradis för sportentusiaster och naturälskare. 

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i Miasino