Resor till Lu Monferrato

Lu Monferrato ligger på toppen av en av de många kullarna i det lätt böljande landskapet 14 kilometer nordväst om Alessandria. Högst upp i staden, som lokalt bara kallas Lu, står ett torn från vilket du har en sagolik utsikt över stadens tak och det omkringliggande landskapet.

Det bor bara omkring 1 200 personer i Lu Monferrato men ändå har den lilla staden hela fyra kyrkor. Dessa kyrkor kommer du se när du går på upptäcktsfärd längs de charmiga och smala gatorna som sjuder av äkta medeltidsstämning. På din väg runt i Lu kommer du även stöta på några enstaka restauranger och vinbarer där du kan stifta närmare bekantskap med regionen Piemontes berömda kök.

Upplev ett äkta italienskt landsortsliv

En resa till Lu Monferrato ger dig på det hela taget en unik möjlighet att upptäcka det bästa av Norditalien. I motsats till städer av samma beskedliga storlek här hemma så är det ett helt annat liv på gatorna i Lu Monferrato. Här träffar du lokalbefolkningen i affären där du kan köpa de flesta förnödenheterna eller när du besöker en av restaurangerna.

Det går en lokalbuss genom staden men om du reser till Lu Monferrato så är det en fördel att ha tillgång till bil. Om du inte själv kör hela vägen till Italien utan flyger så bör du boka en hyrbil till resan. Med hyrbil kan du lätt ta dig den sista biten från flygplatsen till ditt hotell och inte minst kan du fritt välja mellan alla intressanta utflyktsmål utan att behöva tänka på tidtabeller.

Gastronomi i världsklass

Lu Monferrato ligger i triangeln som bildas av städerna Milano, Turin och Genua. Det är ett område som genomskärs av floden Po och som är rikt på idylliska medeltidsstäder. Det är till exempel enbart 38 kilometer till Asti som är känt för sitt mousserande vin. Tycker du om goda viner så är denna berömda stad bara ett av de intressanta utflyktsmålen på en resa till Lu Monferrato.

Du befinner dig i ett område vars gastronomi - speciellt på vintern - lockar resenärer från hela världen. Du har till exempel de berömda vindistrikten Langhe, Roero och Monferrato inom nära räckhåll när du bor i Lu Monferrato.

Hos Escapeaway hjälper vi dig gärna att planera din resa. Tveka därför inte att kontakta oss om du har behov av råd eller hjälp när det gäller planeringen och bokandet av din resa. Det är emellertid mycket enkelt att använda sökmotorn här på sidan där du börjar med att välja om du vill resa från flygplatsen i Stockholm, Göteborg, Malmö, Luleå eller Köpenhamn.

Därefter behöver du bara välja ett av hotellen i vårt program, de är alla noga utvalda utifrån sina fina recensioner. På så sätt sätter du samman en paketresa som är säkrad av Resegaranti och du hittar inte ett bättre pris någon annan stans.

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i Lu Monferrato