Resor till Limone Piemonte

En oas i bergen mellan Alperna och Medelhavet. 

En vacker liten bergsort som är priviligerad med sitt läge nära Sanremo, Nice och Montecarlo - men där semestern tar en helt annan dimension.

Åk iväg på vandingsturer med familjen i omgivningarna, ta med matpaket för att pausa i naturen och andas in den rena luften.

Autentisk lilten bergsort

Limonte Piemonte är en autentisk, liten bergsort i den södra delen av Alperna. Området ligger i den nedersta delen av regionen Piemonte, på gränsen mellan Frankrike, och norr om Sanremo och Monaco.

Stad med charm

Limone är en charmig ort med stenhus från 1100-talet, en karaktäristisk kyrka på stadens torg och små gator där du hittar diverse specialbutiker. Här finns ett stort urval restauranger och maten är fantastiskt god. Du hittar de typiska pizzeriorna och de lite mer gastromomiska upplevelserna, samt goda viner till överkomliga priser. De vackra bergen bjuder på massor av naturupplevelser, antigen skidåkning om vintern eller trekking under resten av året.

Hur kommer man fram?

Det är lätt att ta sig till Limone, oavsett om du flyger eller kör själv från Sverige. De närmsta flygplatserna är Turin flygplats (ca. 110 km) och Nice flygplats (ca. 105 km). Staden har också sin egen tågstation, som är förbunden med den något större staden Cuneo, varifrån du kan komma vidare till Milano och andra större städer. Önskar du ha mer frihet att åka iväg på utflykter under semestern, så rekommenderar vi alltid att ha en hyrbil under resan. Det är oftast lättast att boka en hyrbil redan hemifrån, men avhämtning på flygplatsen, så står den redo och väntar på dig när du kommer fram.

Hitta en semesterbostad i Limone Piemonte

Hos Escapeaway har du tillgång till fler än 1800 semesterlägenheter i Italien, däribland ett brett urval handplockade hotell, villor och semesterlägenheter i Piemonte.

Är du på jakt efter den perfekta semesterbostaden i Limonte Piemonte? I sökmotorn här på sidan hittar du vårt urval av handplockade hotell, villor och semesterlägenheter i och omkring landsorten. Använd gärna filterfunktionen i sökmotorn för att hitta helt rätt.

Drömmer du om en semester, där du kan vara helt för dig själv och bara slappna av? Då ska du överväga att hyra en hel villa i Piemonte. Det är en perfekt lösning, om ni är en större grupp som reser tillsammans - så att ni kan mysa vid poolen och i trädgården utan att dela med andra gäster. Det är också en ypperlig chans att komma nära lokalbefolkningen - det är t.ex populärt att boka en lokal matmamma att komma också laga mat, eller ge en matlagningskurs i villan.

Har du frågor, eller behöver hjälp med att hitta precis rätt bostad i Piemonte för dig, så är du alltid välkommen att kontakta oss.

Utflykter

Du har i Limone Piemonte en bra utgångspunkt för att åka iväg på utflykter till de vackra naturområdena i närheten. Medan området är populärt bland skidturister under vintern, resor många också hit under sommaren för att njura av vandringslederna i bergen runt staden. Här finns rutter i alla svårighetsgrader - för både familjer och rutinerade vandrare som önskar större utmaningar. 

Är det pirr i magen du önskar, kan du delta i rafting på floderna Roya, Var och Verdon nordöst om Nice i Frankrike. Det är ett säkert recept på en rolig dag i en säker miljö, på några av södra Frankrikes bästa floder.

Utöver naturupplevelserna, väntar dig också många nya kulturintryck i regionens många charmiga städer. Här komme du tydligt märka, att detta är en region full med historia och ett levande kulturliv.

Önskar du att utforksa regionens sevärdheter med en lokal, certifierad guide, erbjuder vår samarbetspartner ett brett sortiment av spännande utflykter i Piemonte, vilka du med fördel kan boka online hemifrån.

Lokala länkar

Stadens officiella hemsida hittar du här

 

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i Limone Piemonte